Quarantaine dag 74

Op dagen zoals vandaag ben ik absoluut zot van de lockdown. Vertragen, genieten, qualitytime met mijn kinderen, uit de ratrace stappen. Vandaag is weer een dag om in te kaderen.

De Dochter op school, de wederhelft in Brussel, dus Zoon en ik hadden het rijk voor ons alleen. Eerst rustig ontbeten, dan samen een uur schoolwerk gedaan en dan ben ik online begonnen aan mijn teamvergadering. Ik had voor hem een briefje klaargelegd met dingen die hij moest en mocht doen en gevraagd om zeker niet voor 11u op de Nintendo, tv of iPad te gaan. Ik had op wat verzet of gezeur gerekend omdat er ook een taakje opstond (nog geen tijd gehad om de vaatwas te legen dus had dat op zijn lijst gezet) maar hij leek net blij met zijn lijst. Natuurlijk liep mijn overleg een half uur uit, het arm mannetje kwam net eens piepen op de kamer toen ik mijn laptop dichtklapte. Om mij trots te vertellen dat hij met de konijnen had gespeeld maar ook de tafel al had gedekt voor de lunch en een uur had gelezen. En niks online had gedaan. Ik was zo trots en blij.

Dan hebben we samen soep gegeten en sprongen we snel op onze fiets voor een tochtje naar de Bourgoyen. Een half uur heen fietsen, een half uur terug, dat gaf ons nog anderhalf uur voor een wandeling eer we aan de schoolpoort moesten staan om De Dochter op te halen. Net genoeg dus om ons niet te moeten haasten of stressen. Op de heenweg kwamen we de stadsschapen tegen aan de Coupure, zalig om wat naar de beestjes te kijken.

Het was best al warm om te wandelen. Maar het twee uur en half buiten zijn en bewegen deed ons zo ontzettend deugd. Ook wel leuk zo onder ons tweetjes. We genieten daar allebei wel van.

En dan snel iets eten, De Dochter ophalen en dan beginnen aan deel 2 van de werkdag, de avonddienst waarbij de Wederhelft ook weer in huis is en voor de kroost kan zorgen.

Zalig. Maximaal genieten van het zalig weer en toch rustig al ons werk en huiswerk gedaan krijgen. Van mij mogen alle dagen zo zijn.

Ook van het weekend werd er lekker veel bewogen. Donderdag was het ook weer zo warm en deden we in de ochtend al een fietstocht en wandeling in de Gentbrugse Meersen. Vrijdag wat minder mooi weer en had ik met een vriendin afgesproken om weer een ander natuurgebied eens te verkennen. Een leuke fietstocht ernaartoe en dan nog twee uur wandelen en zalig bijpraten en op de wandeling een van haar mooie honden vasthouden. We kunnen nu dan wel geen terrasjes doen, maar zo samen wandelen en praten is eigenlijk zeker zo leuk. Ook zondag werd er gewandeld en maakten Zoon en ik samen met een vriend een tocht in de stad van een goed uur. Alleen zondag was wat een luie dag waarop we ons beperkten tot een wandeling naar de ijsjeszaak in de buurt.

Het is natuurlijk niet altijd zo. Begin vorige week had ik het best wel moeilijk. Ik miste sociaal contact, zat totaal niet goed in mijn vel, had plots meer zorgen en meer ergernissen en twijfels. Gebrek aan perspectief ook, van eens ergens anders naartoe te kunnen, met vrienden te kunnen afspreken, iets leuks te gaan doen. De muren kwamen op mij af. Er leek alleen maar ruimte voor dingen die moeten, zoals werken en thuisonderwijs, en niet voor leuke dingen, zoals op reis gaan of lezen in de zon in het park. Maar gelukkig kon ik toen met twee vrienden gaan wandelen enkele dagen nadien. En brandt de zon nu de muizenissen uit mijn hoofd.

4 gedachten over “Quarantaine dag 74

  1. De wandelingen zijn zeker leuk, vooral samen met een vriendin. Want alleen wandelen doe ik niet zo graag, ook al heb ik de honden bij me. Als je zin hebt in een wandeling, stuur gerust! 🙂
    Ik hoop echt voor je dat je gauw weer op een bankje mag gaan zitten om te lezen. Zou dit nu mogen gezien de speelpleintjes weer open gaan?

    Geliked door 1 persoon

    1. Het blijft raar. Daarstraks 5’ in de speeltuin op een bankje gezeten. Geen idee of dat mag. Als de dochter deze avond gaat voetballen of zaterdag ballet heeft, mag je als ouder expliciet niet in de buurt blijven en kijken… heel logisch is het niet…

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.