Normaal op deze dag

Mag ik nog een laatste keertje zagen over onze geannuleerde reis?

Merci! Wel, normaal zaten wij nu in het vliegtuig, ergens tussen Schiphol en Orlando. Op weg naar leuke, zonnige avonturen in Florida. Zouden we morgen het pretpark van Universal bezoeken, met de Harry Potter attracties waar we allemaal zo hard naar uitkeken. Ik lees De Dochter ter voorbereiding al maanden voor uit het eerste deel van Harry Potter… Voor het eerste nog ‘es naar de Verenigde Staten sinds allebei de kinderen uit de buik zijn (vorige keer was ik zwanger van nr twee).

In de plaats ben ik vandaag keihard aan het werken van huis uit, het is druk en het werk is pittiger dan normaal. Nu even een lange lunchpauze om met de kinderen te gaan wandelen en voetballen. Al mag dat laatste blijkbaar niet van de politie melden ploeggenootjes van de Dochter die al berispt werden toen ze met een ouder op een balletje aan het trappen waren. We doen maar of we dat niet weten. We doen tenslotte niemand kwaad, op de middag is er tijdens de week amper volk op het grasveld in de buurt.

Ik ben ook benieuwd wat de toekomst zal brengen. Ik vrees voor onze familievakantie eind juni en ben zelfs niet meer zeker van het plan om de Florida-reis gewoon een jaar uit te stellen. Niks is nog zeker en ik heb absoluut niet het gevoel dat het leven snel back to normaal zal gaan. Ooit zullen we wel weer kunnen reizen, maar of het de eerstkomende jaren zal zijn…

6 gedachten over “Normaal op deze dag

 1. Van mij mag je dat.
  Kijk, ik zit heel hard in met mijn gezondheid en met ieders gezondheid, en die van mijn gezin en mijn familie. En van de mensen die ik ken en niet ken.
  Maar ik keek ook héél hard uit naar onze vakantie, die op zijn minst ook zal moeten uitgesteld worden. Ik heb er uren aan gepland en uitgezocht en gedaan. Dat valt nu allemaal in het water. Ik vind dat die ontgoocheling gerust geuit mag worden, het is niet niks. Alle dingen waar we naar uitkeken, weg. En ik heb er ook geen probleem mee hè, ik doe braaf wat we moeten doen, blijf in mijn kot, ga af en toe eens fietsen voor de rest niksniemendal. Het is niet dat ik me niet aan de regels houden. Maar ik ben ontgoocheld, mag het even?
  Dus ja, je mag het van mij gerust over je reis hebben. Het hoeft voor mijn part zelfs niet eens de laatste keer te zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. Ja, ik snap sommige regels ook niet goed… Zo hoorde ik van iemand die niet om haar groentenpakket mag een dorp verder. Mag ik dan om het speciale hondenvoer in Wetteren? Er is toch evenveel risico als ik alleen in mijn auto hier naar tom&co ga, of dat ik alleen naar wetteren naar die speciaalzaak ga… Ook gehoord van collega wiens dochter een klasgenoot tegenkwam langs straat en even stond te kletsen (op afstand) en de politie al direct zei dat ze de volgende keer elk 250 euro boete moesten betalen…

  Ik vrees er ook voor dat we weer snel back to normal zullen gaan

  Like

  1. Ik heb de indruk dat iedereen de regels anders interpreteert, ook bij de politie… het zal voor hen natuurlijk ook niet simpel zijn. Dat van het groentenpakket is wel rot. Geen idee of je om hondenvoer mag… er is idd evenveel risico maar daar gaat het blijkbaar niet alleen om… zo mag je blijkbaar enkel wandelen en fietsen en niet skaten. Waarom… niemand die het weet…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.