Little Women

Pure luxe, een avondje uit in de week. Thuis kunnen werken, zonder stress en haast lekker gaan eten bij Ellis (heel goedkoop ook overigens de Social Deal die ik op zak had) en dan naar mijn favoriete cinema StudioSkoop voor Little Women. Bij een vorige film zag ik een voorstukje en de film sprak me direct aan. Het verhaal van enkele vrouwen in de negentiende eeuw, de verfilming van een boek, met ondermeer Emma Watson, het zal er leuk en ontspannend uit.

Ik had wel een beetje medelijden met de wederhelft die plots opmerkte dat het publiek in de kleine maar quasi uitverkochte cinemazaal overwegend vrouwelijk was. Dat krijg je dan blijkbaar met een film over vrouwen. Of lag het aan het feit dat een van de weinige interessante mannenrollen vertolkt werd door Timothée Chalamet, zowat de mooiste acteur van het moment (ik ontdekte hem bij Beautiful Boy eind 2018)? Hij ergerde zich nogal aan het gegiechel en ik ergerde me dan weer aan het geslurp en gecrunch doorheen gans de film. Dat is overigens de reden waarom ik grote complexen als Kinepolis probeer te mijden en voor een arthouse cinema kies; net omdat je daar de zaal deelt met mensen die voor de film komen en niet voor de halve liter fanta en de stinkende nacho’s. Maar blijkbaar heeft die doelgroep nu ook de kleinere stadscinema ontdekt? Ik weet het niet. Het gekraak en gesmek stoort ook gewoon veel harder in een kleine zaal met zacht geluid.

De film dan. Zeker een aanrader als je van het genre houdt (kostuums, emotie, prominente klassieke soundtrack die gretig inspeelt op de emotie, romantiek). Super ontspannend. Je ontsnapt gedurende twee uur naar een andere wereld met grappige en interessante personages. Het is geen film die aan je ribben blijft kleven of die een zeer diepe indruk nalaat. Maar dat hoeft misschien ook niet altijd.

Saoirse Ronan and Timothée Chalamet in Greta Gerwig' LITTLE WOMEN.

9 gedachten over “Little Women

      1. Ja, ik vond van wel. Komt wat traag op gang, en ik heb wat getwijfeld om verder te kijken, maar zo blij dat ik dat gedaan heb. Is toch wel blijven plakken in mijn hoofd.

        Like

  1. Die acteur moet ik eens googlen… Ik zou graag de film zien maar wil eerst het boek lezen maar ik vrees dat tegen dan de film alweer uit de zalen zal zijn. Weet jij hoe lang een film gemiddeld gespeeld wordt in de cinema?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.