Niet zonder slag of stoot

Vrijdag gaan we een nachtje naar Rotterdam. Dat heb ik afgelopen november allemaal al geregeld. Tijd voor ons twee, zalig! Maar de afgelopen week heeft het al  de nodige kopzorgen veroorzaakt…

Ten eerste bleek ons babysitarrangement helemaal niet OK. Ik weet niet waar het probleem zich situeert, de wederhelft beweert alles lang geleden besproken te hebben met zijn moeder maar die weet van niks. En heeft intussen al iets anders te doen. En zo kort dag met Valentijn en een groot dansoptreden van een nichtje kon werkelijk niemand zich nog vrijmaken. Na een héél gedoe (denk aan 80-jarige familieleden die hun gsm niet opnemen omdat ze het nummer niet kennen) is er nu toch een regeling getroffen met de schoonouders en een nichtje dat daar ter plekke komt babysitten.

Ramp twee: allebei de kinderen hebben nu vrijdag grote tentoonstelling van het project waar ze al twee maanden hard aan werken. Jep, allebei nu vrijdag op hetzelfde uur. Eigenlijk wilden we ’s middags al naar Nederland. Eerst naar die tentoonstellingen gaan is pas rond 15u30 de baan op en is gegarandeerd fileleed naar Nederland. We moeten ginder nog eten, inchecken in ons hotel,… Lastige keuze dus. Ik wil de kinderen hun werk zien maar ik wil ook iets hebben aan ons wellicht enige dagje weg dit jaar.

Ramp drie: de Dochter is ziek. Voorlopig ziet het er gelukkig naar uit dat ze erdoor gaat komen tegen vrijdag, maar jaren geleden hebben we zo drie dagen Parijs moeten inkorten naar 1 halfzieke dag toen de wederhelft de Mexicaanse griep kreeg net toen we daar naar een concert zouden gaan. Ik hou mijn hart dus vast of er nu nog zieken gaan komen en hoop zo hard van niet.

Op zich kan het hotel in Rotterdam nog afgezegd, maar we gaan ginder ook naar het concert van Balthazar en ik wil die al ZO lang zien… Ik hoop echt dat het allemaal gaat lukken…

2 gedachten over “Niet zonder slag of stoot

 1. Soms moet je gewoon ECHT eens kiezen voor jezelf. Al is dat natuurlijk niet altijd makkelijk.
  De kinderen begrijpen denk ik echt wel dat mama en papa net nu weggaan, niet?
  Kan oma of opa gaan kijken op school? (dat maakt meestal veel goed)
  Je hoeft je ook niet schuldig te voelen, het leven bestaat uit keuzes maken en die kwaliteit-tijd heb je nodig met je man om er de rest van het jaar terug stevig tegenaan te kunnen gaan.
  Doen dus!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.