Geschift verkeer

Ik weet niet wat het was vrijdag, maar het verkeer in Gent was absoluut geschift. Zoon moest naar de voetbal, Dochter wou liever naar de filmavond op ongeveer hetzelfde uur. Maar de wederhelft stond in de file, eerst in Brussel en dan in Gent. Dus vertrok ik met beide kinderen op de fiets naar de voetbal, een traject van een kleine 3km enkel.

Omdat het verkeer dus totaal vast zat, kon de wederhelft de Dochter niet komen halen op de voetbal om met haar naar de film op school te gaan. Dus bracht ik haar met de fiets terug. Het was de volle 3 km file. En de auto’s waren gefrustreerd en begonnen zotte dingen te doen. Zoals ons blokkeren midden op een kruispunt waar wij groen hadden en zij aan het maneuvreren waren om uit de file te ontsnappen. Zotte dingen. Ik voelde me voor het eerst echt onveilig. Zeker met een kind erbij.

6km.

10 min gerust (lees was geplooid want we hadden een druk weekend voor de boeg) en dan terug de waanzin in. Zoon opgehaald en samen terug. Deze keer kwamen we tegen de richting in een file in een straat waar je normaal amper auto’s tegenkomt. Deze keer werd ik ei zo na van de baan gereden door fietsers die de auto’s langs links aan het inhalen waren. Gelukkig had Zoon, die altijd meefietst op straat, de goede beslissing gemaakt om op het fietspad te rijden en was hij wel veilig.

12km.

Wat een stress. Overal bussen, taxi’s, sirenes, auto’s tegen de richting en vooral overal mensen die zotte dingen aan het doen waren. Wat was dat… echt geen pretje…

Op de filmavond waren er mensen uit St Amandsberg overigens te voet. Met hun kind, kleuter en baby. Omdat de file van voor hun door tot aan de school stond…

Een gedachte over “Geschift verkeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.