Geocaching

Toegegeven, ik vond het een beetje raar toen een goeie vriendin me tijdens een bezoekje meetroonde naar een sluis in de buurt van ons huis omdat daar een ‘cache’ lag. We vonden de schat snel, ze noteerde haar nickname op een rolletje papier in een klein doosje en dat was het. Ik snapte het gedoe niet goed. Moet je daar nu zo enthousiast over doen?

Enkele maanden later was ze weer op bezoek en wisten we niet goed wat gedaan (ze bleef twee dagen logeren en we hadden al veel terrasjes gedaan, gegeten, gedronken en bijgepraat en zochten nu een kidsproof activiteit) en toen stelde ze voor om te gaan geochachen. Ik had niet direct een beter plan, dus daar gingen we, haar smartphone achterna. En deze keer kregen Zoon en ik wél de smaak te pakken. Op een uurtje tijd vingen we 4 schatten, een vijfde liet zich niet vinden. En deze keer vond ik het zoeken wél leuk. Ook al is de enige beloning een smiley op je scherm en je naam in een mini-logboekje.

De week erop maakte ik dus ook een account aan en ging ik meteen een schat vangen, en nog een tweede met de kinderen ’s morgens vroeg op weg naar de opvang. Gent ligt er vol van. Na het werk aan het station, hop, schatje zoeken. Vorige zaterdagavond met Zoon op de fiets gesprongen en een tocht gedaan langs enkele schatten die wat verder weg verstopt liggen. Ons goed geneteld ook want een reeks ligt knal in de verwilderde stadsnatuur… Op 1 weekje tijd kon ik er tien afvinken in de app. En het kriebelt naar nog… Ik ben dus al aan het kijken waar er allemaal liggen als we straks naar zee gaan en welke we nog kunnen doen in Gent en dan later op reis in Italië…

2 gedachten over “Geocaching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.