Dat de fiets van Zoon al betere dagen had gehad

Dit weekend heeft Zoons fiets nogal afgezien. Nu ja, nog altijd beter de fiets dan de eigenaar ervan, toch?

Het begon zaterdag. In de gewoonlijke hobby-rush had de wederhelft het lumineuze idee gehad om Zoon met de auto naar de scouts te voeren, aangezien ze in tijdsnood zaten, maar zijn fiets in de koffer te laden zodat hij ’s avonds met de fiets opgehaald kon worden in de plaats van daar in de file te gaan staan. En dat is op zich geen slecht plan. Ware het niet dat hij erin geslaagd is de fiets zo danig in de koffer te laden dat de kabels van de verlichting afgerukt zijn én de lamp afgeknakt is. Oh boy.

Maar dat is nog niet eens alles. Zondagmorgen ga ik samen met Zoon naar Let’s LousART,
een supersympathiek marktje met zelfgemaakt gerief waar ik graag kleren, oorbellen en postkaartjes scoor. We hadden eigenlijk geen tijd aangezien we na de middag al naar mijn pa moesten wat ook nog eens bijna 3 uur auto is in totaal, maar ik had op social media gelezen dat Pol Cosmo er ging staan en ik wou al lang een tshirt van hem. En toen ik dat zei, wou Zoon ook een t-shirt.

We fietsen dus naar de Lousbergkaai, parkeren onze fietsen. Hij heeft wat moeite om zijn klein slot rond de fiets en de stalling te krijgen, dus ik spring bij, maar kan er zelf niet heel goed aan, verzet mij wat en plots is dat slot geforceerd; het is gesloten maar nog een klein stukje open. Ik ben niet zeker dat het wel veilig gesloten is. Maar wat blijkt, het is niet onveilig, het gaat echter totaal niet meer open. Ik sta daar te duwen en te trekken aan dat slot, bel een vriend op die toevallig thuis is en in de buurt woont maar die weet ook geen raad.

Eerst even onze shirts kopen en dan Zoon op mijn fiets naar huis gevoerd. Mijn man is echter geen klusser en wist ook totaal geen raad. En we moesten al bijna naar mijn pa vertrekken. Dan een sms gestuurd naar de buren en die konden ons meteen depanneren met een ijzerzaag. De wederhelft naar het park gereden, fietsslot overgezaagd en fiets in de auto gezwierd.

Qua fietsmishandeling kon afgelopen weekend dus wel tellen. Maar hé, we hebben wél keicool Pol Cosmo-gerief.

2 gedachten over “Dat de fiets van Zoon al betere dagen had gehad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.