Alcohol Tag

Maandag is blijkbaar ‘steel eens een tag van op de blog van satur9’-dag. Volhardend in die goedaardige boosheid breng ik vandaag dus de alcohol tag.

Wees niet teleurgesteld want ik drinkt misschien maar 1 of 2 glazen alcohol op een maand en soms zelfs dat niet. Er gaan hier alcoholloze maanden voorbij zonder dat het me zelfs maar opvalt. Feit is dat ik absoluut geen bier of wijn lust en dat is wat er meestal wordt geschonken op sociale gelegenheden. In mijn studententijd heb ik wel wat meer gedronken en mijn lichaam kon dat allerminst appreciëren. Toen heb ik enkele jaren geen druppel gedronken. En nu drink ik als ik er zin in heb maar altijd wel bewust. Alcohol hoort er voor mij eigenlijk nooit standaard bij, ik kan altijd makkelijk zonder, ook op feestjes. Dus als ik al eens drink, is het bewust en met smaak. Nooit omdat het er bijhoort.

OP EEN TERRAS DRINK IK GRAAG

Homemade ice tea of limonade. Of een koffie. Overdag drink ik eigenlijk nooit alcohol. Op een hete zomeravond mag dat ook een ricard zijn of een negroni.

WIJN 4 LIFE OF BIER ALL THE WAY?

Geen van beide, yuck yuck yuck.

WAT DRONK JE OP JE 16E?

Ik mocht zelden uitgaan voor mijn 18e en als ik al eens buiten mocht, zal het mazout geweest zijn (bier met cola, ideaal recept voor buikpijn) en later appeljenever of bacardi breezer.

HET SMERIGSTE DAT JE OOIT DRONK?

Ik ben eens heel ziek geweest van bacardi cola op reis dus dat zal ik niet meer gauw aanraken, stroperig spul. Voor de rest vind ik heel veel smerig; wijn, de vruchtenschnapstoestanden die mijn pa al eens dronk (de niet zoete pure alcoholtoestanden).

WAT DRINK JE OP EEN FEESTJE?

Helaas doorgaans cola, bij gebrek aan een feestelijk niet alcoholisch alternatief. Tenzij er cocktails zijn. Of Gin tonic. Daar ben ik ook wel heel blij mee.

OP VAKANTIE DRINK IK…

Water, koffie, frisdrank, iced coffee. In Italië limoncello. Op restaurant mag dat een ricard, negroni of een gin tonic zijn als aperitief. Als de plaatselijke drank drinkbaar is, wil ik me daar ook al eens aan wagen.

ALLEEN DRINKEN MET GELEGENHEDEN OF OOK THUIS?

Allebei, maar zoals gezegd allebei zeer zelden.

 

 

 

5 gedachten over “Alcohol Tag

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.