Staking

In de krant las ik iets in de trant van dat de jeugd op de stakingsdag niet op een extra dag luieren moest rekenen omdat de scholen voorzagen in vervangende lessen en zeker in opvang. Ik vraag me af of de schrijver van dat stuk zelf kinderen heeft. Dat mag dan de theorie zijn; de praktijk is toch een stukje anders.

Zo riep de directie van onze school op om zoveel mogelijk zelf opvang te voorzien omdat er in de school enkel beperkte noodopvang zou zijn. Eerst dacht ik dat het wel zou meevallen omdat de juf van de jongste vorige week heel overtuigd zei niet te gaan staken. Maar gisteren, minder dan 24u voor de staking hoorde ik dan een heel ander geluid. Het schoolteam moest nog beslissen en afhankelijk daarvan zou zij dan ook beslissen. Ik snap dat je niet als enige juf voor alle kleuters wil staan, ik snap dat heel goed zelfs, maar het zou fijn zijn als mensen dat toch iets vroeger zouden kunnen beslissen en dan deftig communiceren. In ons land is het stakingsrecht toch wel heel heilig.

School is dan nog maar de helft van de dag natuurlijk, aangezien we een woensdag zijn. De buitenschoolse opvang communiceerde vorige week al dat ze vandaag potdicht zouden blijven. Zelfs geen noodopvang of minimale opvang. Dus als normale mens die wel gaat werken sta je daar schoon met je kinderen.

Gelukkig moet ik vandaag zelf niet naar Brussel en mag ik thuiswerken (dat was de vorige staking nog wel anders, toen mocht ik zorgen dat ik er raakte) en werkt de schoonmoeder niet en wou zij de kinderen komen ophalen. En kon ik op deze stakingsdag dus zelfs een uur langer slapen dan anders. Pure luxe dus. Maar evident is het toch allemaal niet vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.