Vakantie boeken, ikea plunderen, een nieuwe boekentas én nieuwe schoenen, oftewel een welbesteed weekend

Ik denk dat ik gerust mag stellen dat we het afgelopen weekend elke minuut nuttig besteed hebben. En aan een serieus tempo ook.

Zaterdagmiddag hebben we nat zwemlessen en ballet de kinderen al voorzien van nieuwe schoenen. Ze kozen elk een paar coole Veja sneakers bij Aap noot mies. Witte met drie kleuren voor Zoon, blinkend gouden voor de dochter. Een beetje op de groei gekocht dus normaal kunnen ze er nu een tijdje tegen.

esplar-gold-white

Zondagochtend stonden we om 9u55 voor de gesloten deuren van Ikea met een lange boodschappenlijst. Ik dacht dat het wel zou meevallen met de drukte, maar dat bleek absoluut niet het geval. Op dat uur stond de parking al half vol. Het vroege uur liet ons wel toe om als tweede tijdens een vorig bezoek teveel gekochte spullen te retourneren zonder een half uur te moeten aanschuiven. De kinderen gingen ermee akkoord om tijdens ons bezoek te gaan spelen in de opvang. Zoon stond daar nooit eerder echt open voor én is bovendien een heel goede helpen tijdens het winkelen, maar de Dochter is een ongeleid projectiel en dus waren we wel blij dat we ze konden achterlaten in het ‘speelparadijs’ terwijl wij aan een rotvaart tussen al de slenterende shoppers crossten om onze twee grote karren te vullen met kasten, glazen, kussens en meer.

Tegen etenstijd waren we ongeveer klaar en gingen we in de tergend lange rij aanschuiven voor een bord balletjes en een dessertje. Voor 30 euro hadden we met 4 gegeten, extra frieten, soep, dessert en drankjes inbegrepen. En nog lekker ook.

Van Ikea ging het naar een kinderklerenwinkel die toevallig ook open was die zondag én waar naar verluidt Jeune Premier boekentassen gescoord konden worden aan halve prijs. Dat is al eens de moeite om voor naar Lochristi te rijden vond ik. Heel veel keuze was er niet meer, maar de Dochter zag in één oogopslag haar droomboekentas met eenhoorns en regenbogen en het was dus direct gebakken.

boekentas-eenhoorn-regenboog-jeune-premier

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was om van een succesvolle en leuke dag te spreken, hebben de wederhelft en ik in de late namiddag en avond dan nog een reis geboekt. Vrijdag was ik beginnen kijken naar bestemmingen en zondag geboekt, voor ons persoonlijk toch een snelheidsrecord. Het was even wanhopen toen zaterdag de vliegtickets in 1 slag 400 euro duurder waren geworden, maar dat hebben we kunnen oplossen door via Schiphol te vliegen. Een beetje stom maar wel de moeite om 500 euro uit te sparen lijkt me.

In de paasvakantie trekken we dus voor een weekje naar het Canarisch eiland La Palma, volgens velen het mooiste Canarische eiland. Ik koos het omdat het minder toeristisch is en je er vulkanen hebt, wat een plus is met een zevenjarige jongen in huis. We boekten een mooi huisje op een heuvel met zicht op de oceaan zoals daar alle vakantiehuisjes zijn blijkbaar. Met een eigen zwembadje voor de kinderen en een mooi terras om ’s nachts naar de blijkbaar fantastische sterrenhemel te kijken voor ons. Iets om alvast heel erg naar uit te kijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.