Goede voornemens of niet?

Eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens. Ik snap niet echt dat bij een nieuw jaar mensen plots hun gedrag helemaal willen veranderen. Als je iets wil veranderen, dan kan dat toch op eender welke datum? En als het zo lastig is dat het niet gaat lukken of je bent eigenlijk niet zo overtuigd dat het echt wel moet, waarom jezelf dan martelen met een voornemen waarvan je toch al weet dat het gaat mislukken?

Dit gezegd zijnde heb ik voor 2019 toch twee voornemens. Heel simpele en perfect haalbare, zo zijn we dan wel weer.

 1. Ik wil weer meer lezen. Sinds ik ontdekt heb dat je Netflixseries kan downloaden en op de trein kijken, lees ik amper nog. Aangezien de treinrit zowat mijn enige leesmomentje is. Ik lees nog wel voor ik ga slapen, maar dat zijn doorgaans maar enkele bladzijdes want ik val dan vrij snel in slaap. Nu mijn goede oude serie uitgekeken is en ik niet direct een nieuwe heb, is het dus hét moment om weer wat meer te lezen. Niet dat ik geen series meer ga kijken onderweg ofzo. Zo drastisch hoeft het niet. Gewoon weer wat meer lezen. Ook thuis. Kwestie van een goed voorbeeld te geven ook.
 2. Voor de winter: blijven fietsen naar het station. Voor de zomer: meer recreatieve fietsritten.
  Voor de winter ligt de lat laag; niks mis met eens de tram nemen, maar ik wil toch zoveel mogelijk proberen om te blijven fietsen. Ik kreeg een regenbroek voor kerst, dus in principe ben ik gewapend.
  En eens het dan weer mooier weer wordt, wil ik mijn conditie wat aanscherpen een eens vaker wat langer fietsen. Als Zoon niet meewil, desnoods alleen een paar ritjes doen. Ik geniet er zo hard van. Ook van dat kwartier heen en naar het station, trouwens. En wat je graag doet, kan je niet genoeg doen, toch. Bovendien heeft mijn lijf de beweging nodig.

En hebben jullie voornemens gemaakt?

Een gedachte over “Goede voornemens of niet?

 1. Sedert ik ziek geweest ben, doe ik niet meer aan goede voornemens en lijstjes en challenges en heel de reut. Ik probeer zo relaxed mogelijk te zijn, dat is het enige.
  Doe dat maar, die ritjes alleen als het beter weer wordt: ongelooflijk hoeveel deugd dat doet, dan kan je pas echt je hoofd leegmaken. Ik ben daar vorig jaar mee begonnen, tijdens mijn revalidatie, met alleen fietsen, en ik heb er ongelooflijk van genoten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.