Donkere dagen

Pfff die donkere dagen, het is toch niet aan mij besteed. Een geluk dat het nog niet te koud is. Dat verzacht de pijn toch een beetje. Maar het is donker als ik moet opstaan en zelfs als we thuis vertrekken naar school en naar het werk, wordt het nog maar nét licht. En anderhalf uur voor ik op het werk weer naar huis kan vertrekken, is de zon alweer weg. Het lijkt wel of het amper licht is op een dag.

Thuis branden de lichtjes van de kerstboom wel. We hadden dat vroeger niet in huis, maar op een bepaald moment vond Zoon toch dat er een boom moest komen en nu wordt die dus elk jaar trouw boven gehaald eens de Sint het land uit is. Dit jaar hebben we dubbele sfeerverlichting; er brandt ook een spot boven het aquarium waar Zoon zijn triops aan het kweken is. Die beesten hebben 14 uur licht nodig op een dag én ook warmte. Hij had ze beter in de zomer gekweekt. Maar ja, de set was een (origineel!) verjaardagscadeau en hij heeft mijn geduld geërfd.

Nog anderhalve dag werken en ik begin aan mijn 12 dagen kerstvakantie. We hebben nog geen vaste plannen, behalve de twee obligatoire familiefeesten. Maar wel veel vage plannen. Eens gaan schaatsen; cinema, theater, kerstmarkt, op babybezoek bij een collega, afspreken met vrienden,…

Een gedachte over “Donkere dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.