Hoe is het nog met Harry?

Wel, goed!

Hij is nu twee maanden bij ons. Ik had gedacht dat hij na een of enkele weken helemaal tam zou zijn en zich zou laten aaien of bij mij in de zetel ’s avonds tv zou kijken. Dat is dus niet het geval. Na twee maanden wordt hij nog steeds niet graag geaaid. Als het hem niet aanstaat, gaat hij aan de ladder in zijn hok staan. Aai je dan toch, dan gaat hij naar boven, waar we bijna niet aan hem kunnen.

Hij gaat wel op verkenning. Het heeft een maand geduurd en toen kwam hij naar boven. Ik dacht dat het een hele doorbraak was en zag hem op korte termijn al op schoot springen. Maar na drie verkennende tochten boven blijft hij nu weer beneden. Alwaar hij in de hoek met de stofzuiger en borstels verdwijnt ofwel naar buiten op het koertje gaat rondcrosssen. De rest van het huis laat hij zowat links liggen.

Op momenten dat de kinderen er niet zijn, is hij soms wel zeer actief. Ik ben al een paar keer over hem gestruikeld ocharme. En thuiswerk kreeg een volledig nieuwe dimensie met een konijn dat op het koertje rondrent en bokkensprongen doet. Ook als we de kasten openen of de koelkast, is zijn aandacht gewekt.

Gisteren moest hij naar de dierenarts voor vaccinaties. ’s Avonds zat er geen leven meer in ocharme. Toch traumatiserend voor zo’n klein vluchtdier. Gelukkig was hij vanmorgen weer meer zichzelf.

In de herfstvakantie gaan we enkele dagen weg met de familie. Geen opvang dus aangezien iedereen mee op reis is. Dus zocht en vond ik een konijnenopvang. En kreeg ik een geweldig plannetje.

Je leest immers overal dat konijnen niet graag alleen zijn. En je ze dus met twee moet houden. Maar twee konijnen uit één nestje kopen geeft meestal miserie; ofwel vechten ze en moet je ze scheiden, ofwel zit je snel met meer konijnen dan je lief is. Een konijn kan wel gekoppeld worden. Dan laat je het konijn zelf een maatje zoeken dat hij of zij ziet zitten. Liefst eentje van het andere geslacht. En waar doe je zoiets? In een konijnenopvang zo las ik. En aangezien meneer in de herfstvakantie 5 dagen in zo’n opvang/pension zal verblijven, leek me dat nu eens het uitgelezen moment om daar voor hem een meisje te zoeken. Op voorwaarde dat hij tegen dan minstens 2 à 3 weken gecastreerd is. En dus moeten we in alle haast daar nog werk van maken… Maar als alles goed gaat, vertrekt Harry dus binnenkort alleen op pension, om terug te komen na ons verlof met een maatje…

Een gedachte over “Hoe is het nog met Harry?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.