Einde zomervakantie in zicht

Wow, hoe snel is dat weer gegaan. Nog enkele dagen en er start weer een nieuw schooljaar. Ik vind zomervakanties soms stresserend omdat het altijd een heel gedoe is om kinderen van hot naar her te slepen op de vele dagen dat je zelf als ouder geen vakantie hebt, maar dit jaar is het allemaal wel vrij vlotjes verlopen.

De eerste 3 weken waren we allemaal in vakantie. Zalig zo’n langere periode. In week 4 ging ik weer aan de slag maar was de wederhelft in ouderschapsverlof. Omdat hij wat wilde werken in ons huis zijn de kindjes toen enkele dagen uit logeren gegaan.

In augustus kwam het echte werk dan, waarbij we allebei weer elke dag naar Brussel moesten. De kindjes startten met een week in de buitenschoolse opvang waar ze het hoofdlot hadden getrokken want de jaarlijkse zee-uitstap viel net in die week. Zoon deed nog wat andere uitstappen ook met de opvang. Er waren vriendjes daar en ze amuseerden zich rot.

De week erop was het dan hun allereerste kampje. Zonder overnachting en voor Zoon met 2 vriendjes. Zoon was van dag 1 laaiend enthousiast; in de ochtend zwemles, nadien sporten en wat spelen. Het kon niet beter denk ik (tenzij misschien heel de dag voetballen). Dochter moest er wat inkomen. De eerste dag wou ze niet meer teruggaan omdat ze de hele dag had moeten ‘werken’ en nooit mocht spelen. Ze had zich voorgesteld dat ze de hele week in het subtropisch zwembad zou mogen ravotten, maar in de praktijk kregen ze dus zwemles in het volgens haar ijskoude olympische bad. Toch ging ze de volgende dag zonder protest terug en elke avond kwam ze iets meer tevreden thuis. Ze maakte er ook probleemloos nieuwe vriendjes. En de laatste dag van het kamp mochten ze dan wel gaan spelen in het subtropisch deel en kon voor allebei de pret niet op. Conclusie: eerste kampje dik geslaagd.

De week erop trokken ze twee dagen naar de meter van Zoon die hen op sleeptouw nam naar twee provinciale domeinen met buitenzwembad en speeltuinen. Ze hadden weer de tijd van hun leven. Ze waren met 6 kindjes, haar eigen kindjes en een nichtje waren ook mee, van alle leeftijden iets. Ook het logeren ginder verliep zonder slag of stoot. De rest van de week gingen ze dan nog twee dagen naar de opvang waar de Dochter alweer op uitstap mocht naar een provinciaal domein en Zoon in principe ook op uitstap ging maar er had weer niemand zijn gratis lijnabonnement bij dus dat viel in het water.

En deze week spenderen ze op het gemak bij de oma en de opa, spelen in de tuin, luieren, knutselen, doen waar ze zin in hebben.

Een gedachte over “Einde zomervakantie in zicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.