Labyrinth van Machelen

Social Media kunnen soms goede tips geven voor een uitje. Nadat ik op Facebook bij verschillende mensen het Labyrinth van Machelen getipt zag worden, besloot ik de kroost daar ook eens mee naartoe te nemen. Ik ben altijd de enthousiasteling die de rest mee op sleeptouw moet nemen. Voor de jongste was een doolhof ook wel erg abstract. Maar goed, iedereen wou mee en we kropen in de auto.

Heel ver was het niet in aantal kilometer, maar we deden er toch meer dan een half uur over. Waze stuurde ons langs een jaagpad dat enkel voor fietsers en ‘aangelanden’ toegankelijk was. Daarvan schoot de wederhelft wel even in een kramp. Maar na enkele kilometers begonnen er pijltjes naar het Labyrinth te verschijnen en eens ter plekke bleek dit smalle pad overigens de enige toegangsweg.

Na het betalen van 2 euro inkom aan een medemens in een cool kostuum begonnen we te dwalen. Vrijwel meteen stuit je dan op kunst; schilderijen, installaties, een tekenaar die live aan het werk is. De ladder naar de hemel. Een zetel. Bijzonder leuk eigenlijk. Alhoewel niet alle kunst 100% mijn stijl was vond ik het wel erg intrigerend allemaal en gewoon geweldig leuk om telkens weer ontdekkingen te doen en ook de indrukken van de kinderen op te merken. De Dochter wou trouwens een soort troetelbeer met dierenschedelposter om thuis op te hangen. Het moet niet altijd Frozen zijn, toch.

Specifiek voor kinderen was er trouwens een springkasteel, maar dat werd door mijn verlegen kornuiten al gauw als te druk bestempeld. Ze wilden heel erg graag meeknutselen met de workshop maar de laatste van de dag bleek net gestart te zijn dus die vlieger ging helaas niet op. Gelukkig was er ook een zomerbar midden in al dat maïs waar we ons lieten gaan met chips, frietjes en icecoffee. En ja, die laatste twee gaan prima samen, ik had het zelf ook niet verwacht. Op zich had ik genoeg eten en drank bij, maar we wilden het initiatief toch wat ondersteunen.

Het ligt wat in het hol van Pluto, maar als ze dit volgend jaar weer organiseren, moet je zeker gaan kijken. Het is écht zwaar de moeite. En zeker niet alleen voor gezinnen met kinderen.

IMG_0996

Een gedachte over “Labyrinth van Machelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.