Mentale leeftijd

Hebben jullie dat ook, vraag ik mij af, dat je mentale leeftijd totaal niet mee-evolueert met je fysieke leeftijd? Ik heb daar echt veel last van.

Enkele weken geleden was ik op een studiedag. Ik volgde een workshop waar een ex-studiegenoot van mij zou spreken. Niet omdat die daar zou spreken, maar omdat hij zou spreken over iets uit mijn vakgebied en dat dit mij interesseerde. Het was een workshop waar verschillende sprekers aan bod zouden komen en toen ik het zaaltje binnenkwam, zag ik nergens ook maar iemand die mij bekend voorkwam.

Na een tijd zette zich daar een meneer recht; baard, lichtjes terugwijkende haarlijn, ultraproper hemdje onder een nette trui. Pas na drie keer kijken en toen hij begon te spreken had ik door dat dit mijn studiegenoot was. Wow. Om de een of andere reden had ik verwacht dat hij er nog zo jong en studentikoos zou uitzien als toen. Of toch niet zo hard veranderd zou zijn dat ik hem niet herkende. Maar toen is natuurlijk ook al 20 jaar geleden. TWINTIG. En de jongen werd een meneer. Heel ernstig enzo.

Maar wat zegt dat dan over mij? Ik weet dat ik geen 20 meer ben en ik ben al een hele tijd geen student meer. Dat besef ik wel. Maar ik voel me nog dezelfde. Ik heb geen mantelpakje in mijn kast hangen. En als ze mevrouw zeggen denk ik dat het tegen iemand anders is. Of ben ik licht ontstemd.

Maar het is wellicht waar dat ik, die me nog 20 voel – of neem nu maximaal 30-  door echte twintigers waarschijnlijk als een mevrouw wordt aanzien. Iemand waar ze niks gemeen mee hebben. Wat ook bleek toen op diezelfde studiedag gezegd werd dat de Millennials van Generatie Y al oud zijn intussen. En ik Generatie X ben…

2 gedachten over “Mentale leeftijd

  1. Heel herkenbaar. Ik ben 10 jaar ouder dan jij en ik moet je ontgoochelen, dat betert niet. Behalve dan dat ik me te oud voel voor Studio Brussel. Maar tegelijk voel ik me te jong voor Radio 1. Maar als ik mijn favoriete albums opnoem, zijn ze gelijk allemaal toch 20 jaar oud. Maar noem me niet oud, of ik steiger. Heel dubbel, eigenlijk. Ingewikkeld. Verwarrend. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.