Zomerkampje

To kamp or not to kamp. Sinds Zoon naar school gaat, is dat een jaarlijks weerkerend dilemma. Ontzeg ik mijn kind iets als ik hem gewoon naar de opvang en de oma stuur in plaats van een cool dino- of piratenkamp? Of zoals nu eerder aan de orde; voetbal- of sportkamp? Maar elk jaar weer kwamen we tot het besluit dat Zoon helemaal geen vragende partij was voor een kamp. De combinatie van een onbekende locatie en vooral handenvol onbekende kindjes joeg hem nog net niet de stuipen op het lijf. Toch bleef de vraag de kop opsteken, vooral als ik hoorde van vriendinnen of collega’s waarvan de kindjes samen met hun vriendjes leuke kampjes deden.

Ik was dan ook enthousiast toen enkele weken terug het voorstel van een vriendje van Zoon kwam om een zwem- en sportkamp te doen van de stad. Eerst kwam de periode ons niet uit maar uiteindelijk werden de plannen gewijzigd en waren 2 van de beste vriendjes akkoord om in te schrijven.

Maar wat met de Dochter? De kinderen naar aparte locaties brengen in combinatie met de trein halen naar Brussel en stipt om 10 uur beginnen werken leek me niet zo haalbaar (toch als je zoals ik afhangt van het openbaar vervoer, met een auto is dat natuurlijk zo geen punt). Dus mailde ik naar haar klasgenootjes en vriendjes van de parallelklas. En kreeg maar van 1 mama antwoord. Dat het niet paste. Een andere mama sprak me aan en vertelde dat ze eens had rondgehoord en blijkbaar weinig kleuters zin hadden in een kampje en liever naar de bekende buitenschoolse opvang gingen. Dan zou de Dochter bij de oma moeten gaan logeren. Tot ik de mama zag van het vriendje van Zoon die het voorstel dus had gelanceerd en vernam dat het jongere broertje daar ook een zwemkamp zou doen. De Dochter kent dat kindje niet zo goed want die is pas een maand gestart op school, maar met een playdate is dat snel van de baan denk ik dan. Er zal dan toch 1 bekend gezicht zijn, ook al is het niet een van haar beste vriendjes.

En dus zat ik vanmorgen om 8u50 klaar om in te schrijven want de kampjes van de sportdienst van de Stad Gent zitten snel vol. Eerst even een kleine paniek want ik kon niet inloggen, maar dat bleek aan Chrome te liggen want toen ik probeerde in Safari raakte in wel binnen. Dan nog de gewoonlijke 80 keer refreshen omdat we telkens van de site werden gegooid maar al bij al ging het relatief vlot en om 9u07 zat de bevestigingsmail van de inschrijving al in mijn mailbox. 

Een dagkampje lijkt me niet zo heel anders dan een dagje in de opvang, maar toch ook weer wel. Ik ben wel enthousiast. De jongens gaan met 3 vriendjes zijn en ze zwemmen en sporten alledrie heel graag en de kleuters zullen zich ook wel amuseren; De Dochter is een geboren waterratje. En ze volgen al zwemles van de Stad dus in de kwaliteit van het kampje heb ik ook alle vertrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.