Lichtfestival Gent

Yes! Morgen start het langverwachte Lichtfestival. Van woensdagavond tot zondagavond kan je in het centrum van Gent een parcours volgen langs tal van lichtkunstwerken/installaties. En ik kan je vertellen dat het zwaar de moeite gaat zijn.

Ik lees dezer dagen op Facebook en blogs heel vaak de vraag of het doenbaar is om met kinderen te komen. Ik kan daar volmondig ja op antwoorden. Misschien dat het ook plezant is om het alleen met vrienden of als koppel te doen, dat weet ik eigenlijk niet. Maar het is absoluut geweldig om met kinderen op ontdekkingstocht te gaan. In 2012 was Zoon nog maar enkele maanden oud en heb ik het festival minimaal beleefd (een uitje van een uurtje of anderhalf met vrienden terwijl de wederhelft thuis bleef met de baby, volop de tijd dat mijn vrije tijd volledig bepaald werd door de tijdstippen waarop de baby wilde eten en dus mijn borsten nodig had). Maar in 2015 zijn we enkele avonden op stap geweest met de toen 1 en 3 jarige en de Zoon spreekt daar dus nog altijd van. Je moet dus niet vragen hoe diep dat toen indruk op hem gemaakt heeft. We hebben het geluk dat het parcours niet door de straat loopt maar dat onze straat erop uitgeeft en we dus in feite in een straal van een paar honderd meter tal van installaties konden meepikken. Echt heel ver zijn we toen niet gestapt. Maar er was genoeg te beleven dicht bij huis. Een draak in de toren die we vanuit ons raam konden zien, walvissen in het water en konijnen aan het pannenkoekenkraam, om maar iets te zeggen.

En dit jaar zijn we er al heel lang naar aan het uitkijken. Omdat de school van de kindjes niet alleen op de route van het Festival ligt maar ook actief meedeed en de kinderen heeft betrokken in een heus kunstwerk, leeft het Festival hier al sinds kerst, toen de kunstenaar aan de schoolmuren is beginnen werken. Dat maakt het natuurlijk allemaal heel tastbaar en we waren dus nog meer betrokken dan anders al het geval is. Zalig toch in de stad wonen. 

Dat we meer dan 1 keer op stap gaan en dat de kinderen mee gaan, dat staat dus al lang vast. Voor de rest moet ik er nog eens goed over nadenken. Ik denk dat ik het parcours ga opsplitsen op de een of andere manier en elke avond een stukje ga doen. Misschien doen we de dingen vlakbij die ze het leukst vinden gewoon meerdere malen, dat kan ook. Ik hoop dat het niet te hard over de koppen lopen zal zijn en dat het ook niet gaat uitregenen.

Over Zoon maak ik me overigens totaal geen zorgen, die is het gewend met mij op avontuur te gaan en is een goede stapper. De editie drie jaar terug deed hij ook op eigen benen. Kleine zus is een ander verhaal. Die is traag en soms ook wel een beetje lui. Een buggy is echt geen optie in de drukte. Dus denk ik dat ik de kleuterdraagzak nog eens ga bovenhalen. Die ligt al 5 maanden stof te vangen. Maar een draagzak lijkt me wel ideaal nu eigenlijk in de drukte. Dan kan ze ook meteen alles goed zien.

IMG_0063.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.