Headspace

headspaceToen ik drie maanden geleden een week thuis zat met stressklachten, kreeg ik van veel mensen begrip te horen. Maar ook verrassend veel gelijkaardige ervaringen, vaak van mensen van wie ik het totaal niet wist of had verwacht. En dus ook tal van handige tips. Intussen gaat het weer pakken beter, eigenlijk weer gewoon normaal. Het is wat vanzelf overgewaaid. Ik ben niet direct actief aan de slag gegaan met tips of kiné of andere toestanden.

Toch bleef ik wel wat zoekende. Omdat de stress nog altijd aanwezig is natuurlijk. En de tip van een collega bleef me bij. Over Headspace, een mindfullness-achtige app. En een maand geleden besloot ik die app eens uit te testen.

De eerste reeks van tien sessies is gratis. Probeer het een keer, had de collega gezegd. Op basis van die tien sessies kan je je een beeld vormen of het iets voor jou is. Zo gezegd, zo gedaan.

De eerste reeks bevat meditatie-oefeningen van drie minuten, al kan je die ook langer laten duren. Er zitten ook heel veel leuke filmpjes bij die je meer inzicht geven in het hoe en waarom. Je wordt sterk gemotiveerd om de oefening elke dag te doen. Dat is me ook 15 dagen lang gelukt. De stem in de app is ongelofelijk aangenaam en ik merkte na een vijftal dagen ook echt positieve effecten in mijn dagelijks leven. Dus besloot ik nog voor ik door mijn tien gratis sessies heen was, een abonnement te nemen. Er was toevallig net een eindejaarspremie. Die een heel pak duurder uitviel via mijn iPhone dan via de desktop, dus wees gewaarschuwd. 

Eens je een abonnement heb, kan je naar harte pakketten en éénmalige sessies downloaden. Je kan eerst de drie basiscursussen afwerken, waar je de bodyscan aanleert. Maar je kan ook thematisch werken en aan de slag gaan met sessies rond slaap, sport, stress, relaxatie, noem maar op. Er zijn ontelbaar veel opties.

Na vijftien dagen verloor ik mijn dagelijkse routine wel. Vanaf de tweede basiscursus duren de sessies geen 3 minuten meer maar 10 minuten. En dat kan onnozel klinken, maar die 7 extra minuten zorgen er vaak voor dat het me niet elke dag meer lukt. Of soms pas als ik al in bed lig en eigenlijk al te slaperig ben.

Toch merk ik dat er vanzelf terug naar Headspace grijp na enkele dagen. En dat ik echt veel deugd heb aan de app. Voor mij werkt het echt goed. Het helpt me om me niet te laten wegvoeren op golven van stress en dingen los te laten. De stem zorgt voor een instant kalmer gevoel intussen. Ik raad de app zeker aan.

2 gedachten over “Headspace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.