Hoe moeilijk kan het zijn…

Ik probeer deze week een verjaardagsfeestje op poten te zetten. Probleem 1: niet iedereen kan op hetzelfde moment. Uiteindelijk vinden we dan een moment waarop bijna iedereen kan. Probleem 2: babysit vinden. Ook dat lukt uiteindelijk. Probleem 3: het restaurant dat ik had gebeld heeft geen plaats om 19u, wanneer ik wou gaan, wel om 18u. Allez huppa, we verwittigen iedereen dat het een uur vroeger zal zijn en gelukkig lukt dat voor bijna iedereen. Probleem 4: de cocktailbar in de oude Post aanvaardt geen groep van 10 in het weekend, enkel van 8. Moet ik aan 2 mensen zeggen dat ze niet meer mogen komen ofwat? En waar vind ik dan wel een toffe plek om iets te drinken met zo’n groep. Uiteindelijk de goede oude Vooruit gemaild, hopelijk doen die niet lastig. Dat zou verfrissend zijn. Maar mensen toch, wat een gedoe en wat een geregel!

Soms zijn de dingen dan weer té vlot! De kinderen volgen zwemles op zaterdagochtend. Daardoor kan Zoon dan niet voetballen. Ik vind dat eigenlijk niet heel erg, het is pas zijn eerste seizoen voetbal en zwemmen vind ik nu toch even iets belangrijker. Ik heb ook weinig zin om die zwemles te verzetten naar de namiddag want dan is onze hele zaterdag eraan. Lastig ook met verjaardagsfeestjes en uitstapjes. Maar ik mail toch al eens om te vragen of het überhaupt zou KUNNEN, dat veranderen naar de namiddag. Ik formuleer het mijn inziens heel duidelijk: “Onze zoon voetbalt ook. We willen dit jaar echter voorrang geven aan het zwemmen. Maar stel (puur hypothetisch) dat we in september (dus niet nu al) het zwemmen zouden willen verschuiven naar zaterdagnamiddag, is dat dan mogelijk?”.
Duidelijk, toch?
Resultaat? Een half uur later krijgt de wederhelft telefoon dat de kinderen vanaf februari op zaterdagnamiddag zwemmen want ik had dat gevraagd.
Oink. Sommige mensen zijn precies iets te hulpvaardig!

Advertenties

3 gedachten over “Hoe moeilijk kan het zijn…

  1. Het valt me zo dikwijls op hoe slecht mensen hun mails lezen. En zeker niet meerdere vragen stellen in één mail, want je krijgt geheid maar antwoord op één vraag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s