De eerste eigen aankoop

Zoon wordt volgende maand zes. Ik heb hem al uitgelegd dat hij dan zakgeld gaat krijgen. Dat hij dus zelf kan besteden. Op dit moment heeft hij ook wat geld. Vooral het kleingeld dat altijd uit de zakken van de wederhelft valt en Zoon dan trouw verzamelt en opspaart.

Zaterdag was hij de boekhanden binnen gewandeld met de wederhelft en zoals steeds wou hij een cadeau. Die ballon ging niet op. Zijn verjaardag komt eraan gevolgd door Sinterklaas en kerst dus cadeaus genoeg in het vooruitzicht. Bovendien heb ik al drie atlassen klaar liggen via een actie van de krant voor hem. En dus zei de wederhelft zei dat hij het dan maar met zijn eigen geld moest kopen als hij dat boek persé wou.

Waarop Zoon thuis kwam en meteen zijn vele potjes bovenhaalde waar zijn munten gerangschikt zitten per soort; 1 cent, 2 cent, 5 cent, gele munten en speelgoedgeld en vreemde munten. En ik met meneer aan het tellen kon gaan. Het boek kostte 20 euro volgens de wederhelft, verzamel dat maar eens met stukjes van 10 cent en kleiner…

We raakten makkelijk tot 12 euro. Dan werd het sprokkelen en extra geheime voorraden aanspreken. Zo lagen er plots nog 4 stukken van 1 euro op tafel, die hij wou gebruiken om zijn eigen ijsjes mee te kopen in de zomer. Uiteindelijk kwamen we uit op 17 euro, in stapeltjes van 1 euro. Ik besloot de resterende 3 euro bij te leggen met eigen kleingeld. 

Zoon laadde alles in 1 van zijn potjes. Een potje van een Piet Piraat ijsje dat op de koop toe vol kleine glitters zat (dankzij de zus beweerde hij zelf). Ik ging akkoord op voorwaarde dat hij zelf de centen gaf. En dus trokken wij naar de Standaard Boekhandel. Alwaar het boek in kwestie maar €16.99 bleek te kosten. En ik van zoon de kleinste centjes weer uit zijn schatkistje mocht halen want de mevrouw van de winkel had waarschijnlijk liever grotere centen (we hadden hem al gewaarschuwd dat ze zijn vele centjes misschien niet wilden aanvaarden wegens te klein). 

De mevrouw aan de kassa was gelukkig een hele lieve en telde met veel geduld en zonder morren over de vele glitters overal Zoons opgespaarde muntjes. En zo deed hij zijn eerste eigen aankoop. En lees ik sindsdien elke avond voor over de grootste dino’s en de zwaarste stormen en de snelste dieren… En ben ik eigenlijk wel fier dat hij voor een boek koos…

hoogste berg en diepste zee.jpg

2 gedachten over “De eerste eigen aankoop

Reacties zijn gesloten.