Ik gooi het maar allemaal even op een hoop

Ik wist op voorhand dat juni druk zou zijn, druk op het werk maar ook privé met alle weekends volgeboekt en nog regelmatig avondactiviteiten in de week. Maar het zijn veelal leuke dingen, dus eigenlijk is het ook gewoon genieten. Alleen begin ik echt moe te worden…

Maar vanavond mag ik naar mijn geliefde Afghan Whigs in Antwerpen, dus moe of niet, dat wordt hopelijk de max.

Ik heb ook gewoon geen tijd om te bloggen, dus als het niet geeft ga ik de dingen even in puntjes gooien.

  • Net als het megadruk is, dan wordt er een kind ziek. Het was zondag 30 graden en Zoon zat te rillen van de kou. 39.5° koorts. Maandag naar de dokter. Gelukkig kon de oma hem komen ophalen, want ik noch de wederhelft konden thuisblijven van het werk die dag. Intussen is de kleine man weer aan de beterhand.
  • Zaterdag hadden we een potluck met de klas van de Dochter. Er was veel volk. De kindjes speelden in de schooltuin en snoepten van al het lekkers en de ouders kletsten wat af in de zon, zalig.
  • De kinderen zijn allebei geslaagd voor hun zwembrevet. Er komen nog twee lesjes, maar inmiddels zijn ze ook al ingeschreven voor het volgend niveau in september. Zoon mag dan naar het diep en wordt een Pinguïn, de Dochter mag al naar de groep waar Zoon nu in zwemt, de Waterschildpadjes. Dat is hoog gegrepen, ze is officieel ook anderhalve maand te jong voor die groep, maar qua zwemmen is ze bij de beste van haar groepje (ondanks dat ze de jongste is) dus het heeft ook weinig zin ze dat niveau twee keer te laten doen.
  • We volgden de info-avond van het eerste leerjaar. Zo spannend! Wat een geweldig toffe school hebben we toch gekozen. Bijna dagelijks lees ik op sociale media verhalen van andere ouders en elke keer weer doet het beseffen dat wij met onze school echt één uit de duizend hebben en dat onze kindjes boffen.
  • Ik deed wat aan cultuur deze maand, met de megamooie foto-expo van Michiel Hendrijckx in de St Baafsabdij en het indrukwekkende Chet van Cie Cecilia. En met The Zookeepers Wife in de cinema, ahja, film is ook cultuur! Ik ging ook met de Dochter naar Rintje kijken in de cinema, een moeder-dochter momentje terwijl Zoon naar een verjaardagsfeest was. Met stemmen van Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian ea.
  • ik ging met de Dochter naar een kijkles pré-ballet. Ze was zeer onder de indruk en kwam niet van mijn schoot maar zegt wel dat ze dit heel graag zelf wil doen volgend schooljaar. Nu dus de knoop doorhakken, kan mijn kleuter van dan bijna 4 2 hobbies per week aan?