Umbria dag 1

Opgestaan om 4u15 na een korte nacht in ons hotel in Gosselies.

Kinderen superflink tijdens de zeer vlotte reis. Om 8u30 stonden we al in de mini luchthaven van Perugia.

Omdat we pas om 14u in ons appartement binnen mochten, eerst even de sfeer opgesnoven in Perugia. We aten er een top ontbijt voor geen geld in een lokaal barretje(cappuccino, 3 koeken, twee drankjes voor 8 euro!) en wandelden langs een adembenemend pad langs een aquaduct over eindeloze trappen.

umbria,italie

Na een stop in de Lidl trokken we richting appartement. Dochter klaagde van buikpijn en op 5km van huis kwam haar ontbijt eruit. Eerste outfit om zeep… We wisten dat onze agriturismo Forte Sorgnano op een heuvel lag in the middle of nowhere, maar 5km onverharde baan door het bos is echt veel verder dan je denkt. Het domein is wel super. We logeren in een soort gerenoveerde schuur in een hemelbed tussen antieke meubels en zitten echt super rustig. Zoon heeft eeuwigdurende vriendschap gesloten met de geit des huizes, haarvlokje gedoopt.

Savonds barste er op onze heuvel plots een mega onweer los met hagel die door de open haard naar binnen kletste en harde regen en donder. Gelukkig vielen de kinderen desondanks snel in slaap.

Enig nadeel hier is de invasie van mieren in de badkamer…

umbria,italie