School als een warm nest

“Er is altijd wel iets te doen op de school van je kinderen” merkte mijn collega op toen ik vanmiddag enthousiast vertelde over het ontbijt in de klas van de jongste. Ik heb de laatste maanden effectief wel al enkele leuke dingen gedaan bedacht ik toen; met de jongste naar toneel, met de oudste naar de bib, ontbijten, mee de sint gevierd op school. Als werkende mama kan ik er vaak helaas niet bij zijn. Maar soms lukt het toch en dan vind ik dat echt wel geweldig, ook eens deel te kunnen nemen aan het schoolleven van mijn kinderen, daar niet alleen over horen vertellen van ofwel de begeleiders ofwel de kinderen zelf maar het ook gewoon te zien en te beleven.

Vanmorgen dus het ontbijt. Aan de allerkleinste kleutertafeltjes. Met lekkers meegebracht door iedereen, gezond en een tikje minder gezond. En pannenkoeken en heel speciale lekkere thee gemaakt door de mama van een klasgenootje uit Nepal. Toevallig was ik wat in de internationale hoek terecht gekomen, met kindjes en ouders uit Nepal, Tsjechië, Slowakije, Turkije,… Fijn dat alle ouders die enigszins konden, er toch ook graag bij waren.

Een warm nest vind ik zowat het belangrijkste wat ik mijn kinderen kan geven. Geweldig toch dat ook de schoolomgeving dit probeert te bieden.

3 gedachten over “School als een warm nest

  1. Een ontbijtje op school, wat leuk! Ik probeer ook zo vaak mogelijk mee te doen: luizen pluizen, voorlezen, knutseldag. En dan zo’n trotse dochter die tegen iedereen vertelt ‘dat is mijn mama’. Heerlijk! Geniet nog van alle meedoepret!

    Like

Reacties zijn gesloten.