Fitbit Alta

Een maand of misschien wel twee voor mijn verjaardag zat ik samen met de wederhelft thuis te werken, elk aan een kant van de keukentafel met onze laptop. Ik had al een tijdje zin in zo’n fitnesstrackerding en liet dat geheel niet subtiel vallen aan de wederhelft. Voor de volledigheid, ik ben luier dan lui en totaal onsportief. Maar omdat ik geen rijbewijs heb en fietsen haar, stap ik wel veel. En het leek me geweldig plezant om dat eens in kaart te kunnen brengen. Een gratis app op mijn iPhone daarvoor vond ik maar niks. En blijkbaar tracken die dingen ook je slaap en aangezien ik elke nacht wel eens wordt gewekt door kinderen en/of huisdier wou ik daar ook wel zich op krijgen. En ik vind dat gewoon heel plezant, zo’n hebbedingetjes.

Maar zou de wederhelft iets doen met de tip? Spannend…

En dan was het mijn verjaardag en kwam Zoon ’s morgens vroeg op de proppen met de cadeautjes. En mijn geluk kon niet op want er zat zowaar een geweldig coole zwarte Fitbit Alta bij. Ik heb de beste wederhelft ter wereld dus. 

IMG_4336.JPG

Ondertussen heb ik het ding een week. En zoals te verwachten was, kan ik er al totaal niet meer zonder. Hij vervangt zelfs mijn horloge dat ik heel erg mooi vind, maar twee bandjes aan mijn pols de hele tijd was wat veel.

Een eerste vaststelling is dat ik effectief meer beweeg door dat ding. Hij staat ingesteld op een doel van 10.000 stappen per dag en ik merk dat ik meermaals per dag check hoever ik al sta van dat doel en echt heel hard probeer dat ook te halen. Op sommige dagen lukt dat vrijwel moeiteloos en haal ik al eens 15.000 stappen, maar op woensdag bv wanneer ik geen kinderen naar school moet brengen, de hond niet moet uitlaten EN met de wederhelft mee kan rijden van het werk naar huis, keldert mijn aantal tot 5.000. 

Overdag trilt hij ook als ik te lang stilzit en ik merk dat de neiging om dan in actie te schieten ook echt wel groot is. Het lukt niet altijd want ik vind het een beetje raar om heen en weer te banjeren door de gang op het werk, maar als het enigszins mogelijk is probeer ik dan wat te bewegen.

Ook leuk trouwens is dat wanneer mijn iPhone binnen bluetoothbereik is, de Fitbit toont wie er mij belt of smst. Frustrerend daarbij is dan weer dat bij een sms enkel de eerste woorden verschijnen en ik dan toch nog mijn telefoon moet nemen om de rest te lezen.

Ik vind het dus niet alleen geweldig leuk om mijn activiteit bij te houden, de Fitbit zorgt ervoor dat ik meer zin heb om te bewegen én actiever ben.

Zijn er dingen die tegenvallen? Weinig. Ik vind het een beetje sneu dat je er niet mee kan zwemmen en dat hij geen traplopen kan bijhouden, wat ik nochtans heel veel doe. En her en der lees je dat hij minder acuraat is omdat er geen GPS inzit. En een hartslagmeter lijkt me leuk. Het slaappatroon is ook niet volledig accuraat; een theatervoorstelling registreerde hij als slaap terwijl het nochtans helemaal geen saaie voorstelling was. Bij tv-kijken maakt hij die fout niet. Ik durfde wellicht niet bewegen in de theaterzaal… Zo’n foute registratie kan je natuurlijk gewoon weer wissen. Maar zoals gezegd beperk ik me toch zowat altijd tot wandelen en dan lijkt de Alta me ook wel meer dan voldoende functionaliteiten te bieden.

Conclusie? Ik ben zwaar fan. En nu moet je me even excuseren want anders haal ik mijn stappen voor dit uur niet…

2 gedachten over “Fitbit Alta

  1. Ooooh wat leuk! Ik wil die stiekem ook maar ik kan er geen geld aan geven. Ik moet dringend een lief vinden 😀
    Ik gebruik momenteel de stappenteller die standaard op de iPhone zit. Ik wil soms gewoon mijn GSM thuislaten maar laat het voor de stappenteller.
    Veel plezier er mee!

    Like

  2. Ik heb de goedkoopste versie van fitbit, the one, ik wou zeker geen armbandje en ik had ook mijn twijfels of het iets ging uithalen. En mijn gsm steeds bij hebben, leek me maar niks. Bovendien is er toch wel een verschil in registratie, want de twee heb ik wel al vergeleken. Slaap registreer ik niet, enkel stappen en trappen. Het hielp me zeker in het begin om meer te stappen, nu durf ik al wat meer gemakzuchtig zijn en denken dat ik dat morgen wel ga recupereren, maar het helpt wel als ik echt dagen achtereen te weinig stap om eens een extra inspanning te doen. Dat weektotaal hou ik toch graag op niveau. Ik zou het alleszins beter kunnen gebruiken, maar ik kan het nu ook maar moeilijk meer missen.

    Like

Reacties zijn gesloten.