Op controle bij de paradontoloog

Als de afspraak met de paradontoloog in mijn agenda dichterbij komt, word ik altijd een beetje nerveus. Niet dat ik er echt van wakker lig, zoals vroeger, maar het is toch een klein beetje een zwarte wolk en ik zie er meestal behoorlijk tegenop.

In januari en februari werd mijn heel gebit grondig schoongemaakt en sindsdien volgden enkele controles, na 1 maand, na 3 maanden en nu dus voor het eerst na 6 maanden. Ik had de afgelopen week net pijn in mijn mond dus ik was er eigenlijk niet zo gerust in.

In de wachtzaal werd ik opgehaald door een andere dokter dan mijn vaste dokter en dat vond ik al een beetje raar. Maar deze dokter was minstens even knap als de andere en zo bleek ook even vriendelijk dus ik had er niet direct een probleem mee. Vol spanning wachtte ik af. Nog even vermeld dat ik behoorlijk angstig ben van dokters maar dat stond blijkbaar al in mijn fiche…

En dan volgde zowaar niets dan goed nieuws. Tandvlees prima in orde, nergens ontsteking en maar een heel klein beetje tandsteen op enkele tanden. Zo blijven mijn gebit verzorgen en de kans is groot volgens hem dat er niet echt nog behandelingen gaan nodig zijn. En als toemaatje wist hij te zeggen dat ik waarschijnlijk ook nooit gaatjes zou krijgen; als je gevoelig bent voor tandsteen zoals ik, ben je blijkbaar minder gevoelig voor gaatjes, toch een kleine compensatie van de natuur zo blijkt. En als je dan de tandsteen wat onder controle kan houden… Ja, deze jonge Nederlandse dokter zag het behoorlijk rooskleurig en dus ik ook maar! Ik verliet nog net niet zingend de praktijk…

En die pijn dan? Hij had er geen idee van, misschien dat ik tandenknars in mijn slaap en dat mijn kaak overbelast is, maar hij kon daar nu weinig meer over zeggen, een beetje opvolgen was het advies.

Een gedachte over “Op controle bij de paradontoloog

Reacties zijn gesloten.