De aankondiging van de herfst

Jep, het is zo ver. Als ik thuiskom na een late dienst, is het helemaal donker. Deze week viel me dat ineens op. En ook ’s morgens wordt het al voelbaar later licht. Daarin, en in het feit dat de spinnenwebben massaal aanwezig zijn buiten, laat de herfst zich echt voelen voor mij.

En elk jaar weer heb ik het daar een beetje moeilijk mee, die kortende dagen, het feit dat de mooie helft van het jaar erop zit en de helft met sneeuw en kou zich aankondigt. Voor we het weten is het in het donker naar het werk en in het donker weer terug. 

Maar nu nog even niet. Want gelukkig hebben we nog enkele weken zomerweer en volop zon om ons te wapenen tegen die komende winterblues…

Een gedachte over “De aankondiging van de herfst

  1. Vroeger keek ik uit naar de winter… de laatste jaren niet meer. Ik moest ook kijken toen ik een regen van blaadjes naar beneden zag komen. Is de herfst er al???
    Eergisteren maakten de katten mij wakker en ik dacht dat het 5h was omdat het precies nog maar pas licht was maar het was al 6h30. Voor mijn nachtrust was ik wel blij.

    Like

Reacties zijn gesloten.