Geen peuters meer

Morgen is het de allerlaatste crèchedag van de Dochter. Na daar zowat 4.5 jaar 3 tot 4 keer per week over de vloer te komen, trekken we de deur achter ons toe. Ik weet nu al dat ik er redelijk emotioneel van ga zijn.

Vanaf donderdag hebben we twee schoolgaande kleuters in huis. Twee boekentasjes te vullen elke ochtend. 1 september is altijd wel spannend, maar dit jaar toch extra, de eerste 1 september waarop ze allebei naar school gaan en de eerste schooldag voor de jongste!

Extra spannend want mevrouw is nog niet zindelijk wat grote boodschappen betreft (dat kan toch ook prima gewoon in de slip) en op straat weigert ze een handje te geven. Maar op alle andere vlakken is ze er zooooooo klaar voor. Ze vertelt nu al aan iedereen die het horen wil dat ze naar school gaat en dat haar pop mee in de boekentas gaat naast de boterhammendoos… En de oudste is er ook helemaal klaar voor, eindelijk komt de kleine zus mee, het pronkobject dat hij alles kan tonen en leren… Hij heeft er zo lang op moeten wachten…

Een gedachte over “Geen peuters meer

Reacties zijn gesloten.