Stranger Things

Een gloednieuwe sciencefiction-horror serie op Netflix als we op vakantie zijn aan zee. Het kan gewoon niet beter… En de positieve reviews die je over Stranger Things kan lezen, zijn absoluut waar. Een must-see is dit, vooruit, u zou al aan het kijken moeten zijn…

Korte samenvatting van het verhaal? Een dorpje in de Verenigde Staten in de lelijke jaren ’80 dat wordt opgeschud wanneer een twaalfjarige jongen verdwijnt en er meer aan de hand blijkt te zijn. 

De serie telt (helaas! HELAAS!) maar 8 afleveringen dus je bent er direct doorheen. Ik ben geen zware bingekijker en deed er welgeteld een weekje over. Stap voor stap wordt je dieper in het verhaal gezogen. Soms donker en griezelig maar evengoed erg spannend en hartverwarmend, wanneer het over de vriendschap gaat tussen een groepje jongens.

Het verhaal heeft een einde, maar in de laatste minuten van de laatste afleveringen zit genoeg voer voor nog een of meerdere vervolgseizoenen, nu maar hopen dat die groen licht krijgen.

En, oh ja, deze serie is zo’n beetje dé comeback van Winona Ryder… En de baby uit de Walking Dead is hier een peuter geworden. Dat wou ik ook nog even delen.