Lammetjesdag

Ik ben absoluut geen huismus. Zeker als de zon schijnt, moet ik op stap. Iets gaan doen. In de zon. En afgelopen weekend bleek nu een zonovergoten top-lenteweekend.

Zaterdag raakte ik niet verder dan een wandeling langs het water met hond en Zoon. Leuk, gezellig en we zijn best ver geraakt (ik schat zo’n 2.5 km op het gemakje met een oudere hond en een loopfietsende Zoon dus). Maar zondag begon het echt wanhopig hard te kriebelen. Ik vond echter niet direct iets wat je kan ondernemen in de onmiddellijke omgeving van Gent centrum met een twee- en een vierjarige.

Tot ik, lange leve Facebook, online iets zag over een lammetjesdag op een bioboerderij. Zon, buitenlucht; check. Plekje waar de kinderen kunnen rondcrossen zonder dat je bang moet zijn dat ze onder een bus of in een vijver eindigen: check. Diertjes: dikke vette bonus.

De kinderen zelf waren niet direct mee en moesten bijna letterlijk elk vanachter hun scherm gesleept worden. Bij de Dochter werkte het argument dat we naar Shaun gingen gaan kijken. Ze is zwaar fan van Shaun the Sheep en TimmyTime…

Eens op de boerderij zijn ze echter kleine twee uur lang volledig loos gegaan, die twee. Met alles erop en eraan; modder aan hun handen, hooi in hun haar en de geur van verse geit zowat overal. Hooiberg beklommen, op traktor geposeerd, ontelbaar veel dieren geaaid, nog veel meer dieren de schrik van hun leven bezorgd (door er op af te rennen) en een handvol kleine lammetjes geknuffeld. In de modder gevallen. Overal rondgerend. Kortom, de tijd van hun leven gehad… En ik eigenlijk ook wel.

Ik schrok er wel een beetje van hoe erg ik verstedelijkt ben. Niet dat ik een boerendochter ben, het dorp waar ik ben opgegroeid telde wel boerderijen en velden maar zelf kwam ik daar eigenlijk nooit. Maar mijn overgrootouders zouden wel echte boeren geweest zijn. En ik heb jarenlang paardgereden dus ben niet zo heel erg vreemd van dieren in een stal. Terwijl dat nu echt iets heel ongewoon leek.

Een gedachte over “Lammetjesdag

Reacties zijn gesloten.