Jeugdboekenweek met Zoon

Vorig weekend had Zoon een klacht. Een terecht klacht vond ik. Namelijk dat er in ons huis veel babyboekjes zijn en heel weinig voor grote jongens zoals hijzelf. Ik gaf aan dat hij voor zijn verjaardag 4 of 5 nieuwe grotejongensboeken had gekregen, en die zelfs nog allemaal niet uit had gelezen. Maar dat waren er toch wat weinig vond hij, in vergelijking met de twee planken vol met Uki en Bumba en Kaatje. Waarop ik moest toegeven dat de jongeheer een punt had en besloot zaterdag met hem eens naar de bibliotheek te gaan.

We waren er al samen geweest maar het moet even geleden zijn aangezien hij het zich niet meer kon herinneren. Sinds ik op de Kindle lees ben ik gestopt met naar de bib te gaan en dat zal ondertussen al zo’n twee jaar zijn. 

Het was even zoeken naar het rek van de prentenboeken maar eens gevonden leek elk boek hem wel te interesseren. Op een minuut tijd stond ik al met 6 boeken in mijn handen. Tijd om er even de rem op te zetten dus. Hij mocht 5 boeken kiezen en dan zochten we er samen nog eentje uit voor de kleine zus. Een boek over een heks, een van ridders, hij koos zonder problemen. 

Een toffe oogst, maar een tikje oud en stoffig vond ik zelf. En zo sprongen we op weg naar huis ook nog eens een boekhandel binnen. Want een boek altijd mogen houden is toch nog net ietsje leuker dan eentje lenen. In de winkel waren zo mogelijk nog veel meer verleidingen dan in de bib, met kleurrijke opstellingen vol Studio 100 en andere toestanden.

Zoon was meteen in de ban van een Piet Piraat boek maar vond het ridderboek dat ik eruit haalde ook geweldig, dat kende hij al van het ridder-project op school. En dan was er plots zijn grote liefde, de Nachtwacht encyclopedie. Drie boeken vond ik van het goede teveel, dus moest hij er twee kiezen. Maar “De ridder die niet slapen wilde” vond ikzelf het meest waardevol dus zei ik dat ik wel vond dat die erbij moest. Aangezien het Nachtwachtboek voor 9-12-jarigen is en hij zo gek is van Piet Piraat, leek het me logisch dat hij Piet Piraat zou kiezen. Maar de liefde voor de Nachtwacht bleek veel groter. Hij werd zo triest van het idee dat boek niet mee naar huis te nemen. Gelukkig is er Pasen in het vooruitzicht en gaf ik hem de tip om het piratenboek aan de paasklokken te vragen, wie weet schudden die het wel uit over drie weken. Daar kon hij eigenlijk meteen mee leven. Fier als een gieter nam hij de boeken mee naar de kassa.

En dus bestond de rest van het weekend uit voorlezen…

ridder.jpg

nachtwacht-de-encyclopedie-der-wezens-van-de-onderwereld.jpg

 

2 gedachten over “Jeugdboekenweek met Zoon

Reacties zijn gesloten.