Bij de paradontoloog

 

Mijn zwangerschappen hebben mijn tandvlees om zeep geholpen. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik met een acute tandvleesontsteking bij de tandarts alhoewel ik pas enkele maanden ervoor was geweest en die maande me streng aan om direct na de bevalling een afspraak te maken bij de paradontoloog om de aanzienlijke schade recht te proberen zetten. Hij dreigde met uitvallende tanden en meer van dat moois. Ik heb een heilig schrik van alles tandarts en stak na een periode van goede voornemens uiteindelijk toch mijn kop in het zand. Excuses genoeg; borstvoeding (alhoewel dat totaal geen kwaad kan), weer zwanger, …

Toen ik een tijd terug ineens het gevoel had dat er een tand los begon te zitten, sloeg de schrik me om het hart en maakte ik een afspraak bij de paradontoloog. Toen bleek dat ik nog niet direct moet vrezen voor tandverlies maar dat het toch behoorlijk ernstig was. Ik maakte de nodige vervolgafspraken die de computer blijkbaar niet registreerde, want drie maanden geleden stond ik voor niets in de praktijk en mocht ik dus opnieuw drie maanden wachten eer de arts een gaatje had in zijn agenda. 

En vanmorgen begaf ik me dus met serieus veel lood in de schoenen naar het tandheelkundig centrum. Mijn moeder zei altijd dat ze liever ging bevallen dan naar de tandarts te gaan en ik kan dat volmondig onderschrijven. VEEL liever. Zonder epidurale dus. Enfin. De paradontoloog zag er een vriendelijke man uit en stelde me redelijk gerust. 

De spuitjes waren een beetje lastig maar niet half zo erg als ik had verwacht en de behandeling varieerde van goed te doen tot verschrikkelijk lastig maar ook daar niet echt zware pijn. Gewoon verschrikkelijk al dat gerief in je mond (ik panikeer dan makkelijk) en dat geschraap en gedoe. En soms prikte het ook wel, vergelijkbaar met een gewone tandarts die tandsteen verwijdert en een gevoelig plekje heeft geraakt.

En nu zit ik hier met een langs een kant compleet verdoofd gezicht en niet echt pijn maar toch ook geen prettig getintel en geprik. De paradontoloog heeft beloofd dat het niet echt pijn gaat doet, laat ons hopen dat hij gelijk heeft. Echt happy voel ik me toch niet.  Volgende week maandag staat de andere helft van mijn gebit op het programma… Hopelijk durf ik dan nog gaan…

2 gedachten over “Bij de paradontoloog

  1. Hier nog iemand die liever een afspraak bij de gynaecoloog maakt, dan naar de tandarts te gaan (bevallen doe ik nu niet bepaald liever, maar ik had dan ook niet zo’n vlotte bevalling en aan mijn tanden mankeerde nog nooit iets, met uitzondering van twee kleine gaatjes).
    Ik hoop in ieder geval dat het met de pijn achteraf meeviel en dat het na morgen allemaal achter de rug is!

    Like

Reacties zijn gesloten.