Lokaal

In de kerstvakantie ontdekte ik maar liefst twee nieuwe heel lekkere eetgelegenheden. En daar ben ik wel blij mee, want ik ben soms wel geneigd om gewoon terug te gaan naar waar het de vorige keer lekker was. Als vegetariër is het misschien ook net iets moeilijker om echt goede adresjes te vinden. Ik laat me dan ook altijd leiden door de databank van Eva.

Voor een gezonde lunch met een vriend streken we neer in Lokaal in de Brabantdam in Gent. Stond al een tijdje op mijn lijstje maar het was pas na een tip van een aangetrouwd nicht (of hoe noem je zoiets) dat ik er echt werk van wou maken. In Lokaal eet je vegetarisch en kan je kiezen van een beperkt aantal suggesties; een soep, een broodje, een ovenschotel, een quiche, veel meer is er niet. Al vergeet ik nu te vermelden dat je er ook terecht kan voor thee en taart. Bij Lokaal eet je lekker, gezond en verantwoord (korte keten dinges). 

Het is een kleine zaak en we palmen met veel plezier het laatste beschikbare tafeltje in. Er is een open keuken en het is er geweldig warm. Er is geen personeel, de kok is ook degene die de bestellingen opneemt, het eten brengt en afrekent. Je neemt dus best even je tijd. Het eten wordt geserveerd op kringloopservies en op de vensterbank naast ons tafeltje verschijnen grappige figuurtjes in de bloempotten.

Maar het eten? Dat is echt super. De soep is heerlijk afgewerkt met geroosterde pitjes en wat groene blaadjes. Mijn quiche en bijhorende groentjes zijn echt om vingers en duimen van af te likken. Bovendien kost het allemaal geen geld. Zeker niet als de uitbater ons drankje vergeet te komen opnemen en we hem er ook niet aan herinneren (door de soep hadden we ook niet direct dorst). En kan je je buik voleten zonder achteraf je megaschuldig te moeten voelen. De gerechten zijn eerlijk maar ook best heerlijk en heel fijn afgewerkt. Niks saai aan een bord met alleen maar groenten op.

Dit is voor mij een blijvertje en ik plan nu al om er snel terug te keren.

lokaal.jpg