Een jaar erbij

Afgelopen zaterdag mocht (moest) ik er weer een jaartje bijdoen. Dat ging gepaard met een weekend dat zo propvol op zich allemaal geweldige dingen zat, maar dan in zo’n grote hoeveelheid, dat het om een beetje gek van te worden was…

Vrijdag was ik zoals steeds thuis en begon het al met een shoppingtocht met de dochter. Mijn kerstswap pakket op de post doen. Kaarten bestellen voor het Spekken theaterfestival. Postzegels halen aangezien die weer duurder worden. Lijnkaart halen. Fysiologisch water voor de verkouden dochter.

Zaterdag begon dan met een gehaast ontbijt want de wederhelft moest dringend naar de Colruyt voor de aankopen van de week, naar de Dreamland voor sinterklaascadeaus, naar de bakker voor taart om mee te doen naar het feest van de schoonbroer. Ondertussen smeet ik me in de was en maakte mezelf en de kinderen al klaar voor de feestelijkheden.

Schoonbroer is slechts enkele uurtjes ouder dan ik en gaf die middag een feest bij hun thuis. Druk druk dus, met veel eten en drinken en familie en drukke kinderen. En dan aandringen dat ze opschieten met het dessert omdat we op tijd terug moesten (op tijd betekent tegen 17u30) om dan naadloos over te gaan in het feestje dat ik zelf organiseerde voor een handvol goede vrienden.

Tegen dan waren ikzelf en de huisgenoten al overeten maar onze gasten natuurlijk niet dus zette de wederhelft wat hapjes op tafel, voor zover er tijd was geweest om die in huis te halen (beperkt). De dochter wil tegenwoordig alleen slapen als ik erbij blijf, dus tussen 20 en 21u moest het gezelschap het even zonder gastvrouw stellen en daarna kon er eindelijk naar Jack gegaan om voor iedereen burgers en frieten te halen. Die werden zwaar op prijs gesteld, maar ijs (Ben & Jerries) kon er wel nog bij.

Toen alle gasten naar huis waren konden de wederhelft en ik nog voor sinterklaas spelen. De sint bracht een speelkeuken van Ikea maar had wijselijk besloten gezien het nachtelijke uur en mijn niet geheel nuchtere en zwaar vermoeide toestand om het monteren daarvan over te laten aan Zoon, die niets liever doet, de volgende dag.

Zoon had me ’s morgens trouwens een cadeau gegeven dat hij helemaal zelf had bedacht en uitgekozen; bio kruidenthee van Simon Lévelt en mooie doosjes om ze in te doen. Was ik in de zevende hemel mee. Goed gekozen toch voor een vierjarige!

Zondag was er veel te snel, alsook de opwinding dat de goedheiligman dus was geweest. ’s Ochtends monteerden de mannen de speelgoedkeuken terwijl ik in de keuken dook om enkele uren te bakken. Maandagochtend stond toevallig de groepstraktatie van de herfstjarigen op het werk gepland, een gezond ontbijt, en ik ging dus versgebakken brood meebrengen. En omdat niet alle collega’s en al helemaal geen vrijwilligers daar aanwezig konden zijn wou ik die ook nog vergasten op zelfgebakken brownies volgens een gezond maar behoorlijk arbeidsintensief recept.

Dat alles was maar net op tijd klaar om alweer te vertrekken voor het volgende feest, oftewel de komst van de sint bij de schoonouders. Om ook daar niet te zwaar te relaxen want om 16u30 werden we alweer in Gent verwacht voor het laatste Klankennest van het jaar.

Moest ik geen loodzware deadlines hebben op het werk (de nieuwe site moet over een week gelanceerd), ik zou een week moeten bekomen, denk ik.