Swappies en kerstkaarten

De babysit zei last minute af, iets wat mij de laatste tijd te vaak gebeurt. Het weekend viel dus wat in het water. Of zo leek het toch. Want uiteindelijk trok ik er dan maar alleen op uit voor enkele korte maar leuke en orginele shoppinguitjes.

Zo stond ik zaterdag om iets na tienen al in de Blekerijstraat voor de stockverkoop van Hello Josephine. Belachelijk vroeg dacht ik want het ging maar om tien uur open, maar het was er al zo druk als in een kleine bijenkorf en aan het outletrekje werd al een klein beetje gedrumd. Aan de kassa was het ook al tien minuutjes aan te schuiven. Maar -30% op de nieuwe collectie en dus outlet aan schone prijsjes zorgde voor heel erg veel shopplezier. Ik kwam thuis met een lading aan 4 Funky Flavours, Maxomorra, Wild en Albakid voor mijn klein gespuis. Het gedochterte trok meteen al een van de nieuwe broeken aan onder haar kleedje. Allemaal eco, origineel en kleurrijk, daar geef ik graag wat meer geld aan uit.

In de namiddag trok ik vergezeld van de honden nog snel langs Travak omdat er op de Kouter een pop up met originele kerstkaarten zou zijn. Ook dat leverde een leuke buit op. Kwestie dat ik de kaartjes met kinderfoto’s al grondig beu begin te worden en eens iets anders wou. Bereid jullie al maar voor op killersanta’s en andere ongein.

Grappig trouwens hoe grote honden voor sommige mensen de schrik van hun leven zijn, zelfs als ik bijvoorbeeld zelf met twee kleine kinderen op stap ben wat toch een teken zou moeten zijn van de braafheid van die loebassen. Maar ik neem ze nog zelden mee de stad in en dat merk je helaas ook wel aan hun behendigheid in grote massa’s…

Zondag dan stond Let’s Lous Art op het programma. Een superleuk marktje waar creatievelingen hun zelfgemaakt spul slijten. Denk aan kaartjes, juwelen, kinderkledij, handtassen en ander leuks. Ik was er vandaag met een missie. Ik doe mee aan een kerstswap en slaagde er echt niet in om een cadeau te vinden voor mijn ‘swappie’. Ook al is het getrokken vanuit een themagroep rond bewust ouderschap, geitenwollen sokken onder elkaar zou je dan denken, toch had ik iemand met een heel andere leefwereld dan de mijne en leek geen enkel van mijn ingevingen goed genoeg. Maar op het marktje vond ik dan toch iets erg leuk, volgens mij toch, hopelijk deelt de swappie mijn mening. Ik vond er ook nog kerstcadeaus voor de wederhelft en ook voor de meter van Zoon. Er waren voor mezelf ook nog superleuke juwelen maar toen was mijn cash geld op. Nadeel van zo’n beurzen is dan weer dat er geen bancontact is…