Tien jaar Luca

Tien jaar geleden haalden we in een hondenschool in Aalter Luca op. Ze heette toen nog Valerie en werd door Greyhounds In Nood Belgium meegebracht uit Spanje. Mijn eerste eigen hond.

Het was een superspannende dag, die 29e oktober 2005. Ik had me grondig voorbereid en veel gelezen over windhonden, haal nieuwe mand en leiband lagen klaar. Ik had twee weken verlof om het beestje te helpen bij de aanpassing.

Zo zagen de eerste momenten eruit

adeoptieluca.jpg

Best emotioneel allemaal…

Ondertussen is Luca tien jaar bij ons en is ze dus ongeveer twaalf jaar oud. Een zeer respectabele leeftijd voor een galgo. Soms lijkt het alsof ze hier altijd geweest is. Onze honden (na een half jaar kwam Figo erbij) waren onze kindjes en stonden heel centraal in ons leven. Maar een leven evolueert. De kinderen kwamen erbij en de honden zakten enkele trapjes op de ladder der belangrijkheid. Toch bleven ze evenwaardige leden van het gezin. 

Het laatste jaar zijn we helaas wat op de sukkel geraakt. Er werd een ernstig nierprobleem vastgesteld bij Luca waar weinig aan te doen is. Als we geluk hebben, kan ze er nog een of meer jaren mee leven. Maar we is ook incontinent aan het worden, ze zeurt en piept soms veel, het is alle dagen dweilen en haar kussens wassen. Algemeen slapen ze veel en zit er minder leven in. Onze oude grijsaard. Ook dat is het leven. Moeilijker om te aanvaarden wel. Want het is toch niet niks, tien jaar.

IMG_3058.JPG

Een gedachte over “Tien jaar Luca

  1. Oooooh je hebt Luca ook geadopteerd op 29 oktober! En al tien jaar! wat gaat de tijd toch snel hé… Ik hoop dat je ze toch nog enkele jaren bij je kan hebben. Het opvanggezin van Mati, hun galgo is ondertussen 16,5 jaar oud 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.