Tattoo; de verzorging

Hoe het ondertussen met de tattoo is? Geweldig. Hij is ondertussen al gewoon deel van mij. Mensen die niet zo tattoo-minded zijn moeten soms even slikken over de grootte of het feit dat het zo definitief is en zo duur en vervelend om er weer af te doen. Ik kan me dan weer niet voorstellen dat je zoiets moois ooit kwijt zou willen. Zoals gezegd, het is een deel van jezelf. Of misschien is het omdat ze op mijn rug staan en ik er dus niet van ’s morgens tot ’s avonds op kijk. Ieder zijn ding zeker. 

Maar ik ging het dus even over de genezing hebben toch. Je komt dus thuis met zo’n lap keukenfolie over je rug. Dat eraf halen, alles wassen en insmeren ging goed. Het was wel verschrikkelijk gevoelig om in te smeren. Ik moest bij de apotheek bepanthol gaan halen en dat er drie keer per dag aan smeren. En de eerste pakweg 4 dagen was dat niet altijd een aangenaam gevoel, sommige plekken vielen goed mee maar er zaten echt een paar verduiveld gevoelige stukjes in. Omdat het op een plaats is die ik zonder spiegel niet alleen kan insmeren vroeg ik op het werk even de assistentie van twee collega’s.

De eerste ochtend was ook een spannend moment. Na het slapen kan je shirt in de tattoo plakken, dat was de eerste keer een klein beetje gebeurd. Nu gelukkig niet. Oef.

Ik had een stapel oude t-shirts klaargelegd. Ten eerste omdat de inkt kan afgeven, maar die bepanthol is ook best een vettig goedje en om mij niet te hard te martelen hadden mijn insmeerders de neiging het redelijk vetjes te smeren waardoor die t-shirts ook gewoon geruineerd zijn. Of anders ligt het aan de Ecover waarmee ik was, dat kan ook.

Die eerste 5 dagen liep alles dus gevoelig maar goed. Geen geplak, geen vervellen, geen krabben, geen jeuk. Daarna begon er echter inkt uit te komen. Eerst een paar kleine brokjes maar elke dag wat meer. En dat heeft toch ook weer een dag of 5 geduurd. Dat er vieze zwarte brokjes in de zalf en aan je handen plakten. Dan voelde het de hele tijd smerig en jeukerig. Dat was de minst fijne periode eigenlijk. Maar ook dat stopte en ondertussen staat hij ook niet gevoelig meer.

En nu zijn we dus drie weken verder en ziet het er in mijn ogen echt goed uit. Het enige dat ik nu nog moet zien uit te vogelen of het volledig ok is om in de herfstvakantie (dan staat hij er 5 weken op) elke dag te gaan zwemmen…