Gentse feesten 2015

Maar twee dagen gentse feesten dit jaar, daarna de drukte ontvlucht naar zee. Op voorhand weet je immers nooit wat het gaat geven met twee kleine kindjes. Maar we hadden langer in Gent kunnen blijven want het werden twee zalige dagen. En voor het eerst zelfs als een roosje geslapen s nachts. Rustige, gezellige Feesten. En toch vrij veel gedaan.

Zaterdag begonnen met een toch in de piratenboot ban Boat in Gent. Op voorhand reserveren is de boodschap, we hadden nog net plaats in de extra boot en dan alleen maar 2 plekjes waardoor de wederhelft en de dochter helaas aan wal moesten blijven. Maar ik en Zoon genoten van een kort tochtje door Gent waarbij er een heuse piraat achter het stuur stond die al eens een landrot schoffeerde en waarvan we moesten meezoeken naar symbolen en letters die verstopt waren onder de bruggen en zo de schat met snoep te kraken. Het leukste was nog dat er enkele waterpistolen werden uitgereikt ( helaas veel minder dan er kinderen waren) waarmee de andere bootjes van dezelfde firma beschoten mochten worden. En nadien kregen we nog allemaal een ijsje. En zelf genoot ik gewoon van het zicht vanop het water op de feestende massa.

 ‘S avonds trokken we dan naar mijn favoriet onderdeel van de Feesten, het straattheaterfestival oftewel MiraMiro. Veel konden we niet zien aangezien het peuterproof moest zijn, maar transports exceptioneels van Beau geste kon ons allemaal geweldig smaken. Mooie klassiek muziek en een choreografie voor 1 danser van vlees en bloed en een graafmachine. En achteraf beklimmen alle kleine petoeters uiteraard de machine. Ook dat is gentse feesten. Nadien keken we in het festivalhart nog naar de ronkende fietsjes van firmakodde en het bad in de Volkswagen kever van bolwerk…

 Afsluiten deden we zaterdag met eendjes vissen en ritjes op de draaimolen en een flinke pannenkoek voor iedereen. Toch voor het gezinsdeel.

 Eens de kleintjes in bed trok ik zelf nog naar de theetent in de Baudelo met een collega en de food trucks achter pole pole voor nog wat verdergezet feestenplezier.

 Zondag begonnen we met de kermis. Het klein grut heeft zich al behoorlijk bekwaamd in de de edele kunst van het eendjes vissen, we zijn een lichtzwaard, een dierentuin en een pistool rijker geworden. Ahum. Ook de draaimolen had succes en er werden beertjes uit de grijpertjes gehaald. Het koste wat overtuigingskracht maar ik kreeg het kleine grut na bedtijd toch nog mee naar Rien n’est moins sur van collectif de la bascule. Jonge mensen van de circusschool vliegen door de lucht. Heel indrukwekkend. Ook grappig soms en toffe muziek erbij. Zoon keek zijn ogen uit. Zus was helaas moe en moest na een tijdje door de wederhelft afgevoerd worden naar de speeltuin want ze zou zich zo ook in de lucht lanceren. Zoon en ik keken vol verbazing de rest van de voorstelling uit. Ontzettend veel volk maar met kleine kindjes kan je gelukkig altijd nog naar voren kruipen om op de grond te gaan zitten.

 Dan wou Zoon opblijven voor het vuurwerk dat twee uur later zou starten maar na een half uur besloot hij toch maar zijn bedje op te zoeken. Tot onze grote verbazing was het vuurwerk perfect te volgen vanuit ons hoogste gangraam. Wat een luxe, eigenlijk. Het was het mooiste vuurwerk dat ik al heb gezien. Misschien net omdat we zo ongestoord alles konden zien. Alleen de muziek heb je niet helemaal mee maar dat komen we wel te boven.

 En zo kreeg ik in slechts 2 dagen Gentse Feesten toch al mijn klassiekers gestouwd: straattheater, muntthee, mojito, pannenkoek, rondlopen en mensen kijken. Aangevuld met de nieuwe klassieker kermis. Minus helaas de goede optredens. Dat komt later wel weer.

 

Advertenties

Een gedachte over “Gentse feesten 2015

Reacties zijn gesloten.