Kinderschoenen

Zaterdag maar liefst twee paar kinderschoenen gekocht…

Zoons eerste twee paar waren destijds Bobux, die hebben niet enkel van die zachtleren slofjes maar ook heel goede schoenen. Ik krijg ze echter niet meer te pakken in Gent en dus kwamen we terecht bij Torfs. Redelijk wat Bumba rommel, maar daarnaast toch ook wel enkele zeer degelijke en mooie merken waarvan Stoned and Bones onze favoriet is, ik denk dat hij de afgelopen twee jaar amper nog iets anders heeft gedragen op 1 paar hele mooitjes van Bisgaard na. Maar tegenwoordig kijk ik dus gewoon welke versie van Stoned and Bones we allemaal de mooiste vinden en die wordt het dan meestal. En zo koos hij er ook weer een paar lichtgroene sandalen uit.

Dochter droeg tot nu toe gewoon overal haar Bobux slofjes, ook buiten. In de crèche in de herst en winter regenlaarsjes. En af en toe eens de oude schoenen van Zoon, maar die velcro heeft de tand des tijds niet doorstaan en dus verliest ze die altijd. Dus toch maar tijd voor een eigen paar schoenen. Bij Torfs vond ik echter weinig. Ik hoorde een andere mama het woord ‘prinsesje’ in de mond nemen bij het overaanbod aan roze en goud en toen kon ik niet snel genoeg die winkel uitlopen. Als ik iets niet wil voor mijn meid, dan is het dat het een ‘prinsesje’ wordt. Brrrrr.

En dus gingen we eens een kijkje nemen bij Aap Noot Mies. Bij Zoon nooit binnengeweest. Heel eerlijk omdat ik dacht dat de schoenen daar veel te duur zijn. Maar we kwamen buiten met een paar dat zelfs goedkoper was dan de Stoned and Bones die we bij Torfs hadden bekeken. Dat viel dus wel mee met die prijzen.

Een heel klein winkeltje, meer dan twee gezinnen met kindjes passen er zeker niet in en dan sta je bijna op elkaars tenen, maar wat een fijne collectie schoentjes zeg. Ik zag meteen tien paar die ik wel zag zitten voor onze kleine meid. De wederhelft haalde een gesloten sandaaltje tevoorschijn in een kleur tussen groen en geel en dat zag ik meteen zitten. Dochterlief zat zowaar twee minuten stil om te passen en de zaak was beklonken. Wat een fijne schoentjes!

En dus zijn ze allebei meer dan klaar voor de zomer…

schoenen.jpg