Zomeropvang

In de komende drie weken moet de planning voor de opvang voor Zoon tijdens juli en augustus rond. Ik schrok er zelf van, maar inschrijven moet voor 10 mei. Een behoorlijke uitdaging voor mensen die doorgaans niet vooruit plannen, dat verzeker ik je. Wat een heerlijkheid is op dat vlak onze crèche, die tot 2 vorige zomer enkel sloot tussen kerst en nieuw en sindsdien ook nog twee weken sluit in juli. Maar voor de rest bijna altijd open is. Ik vond twee weken opvang zoeken al een uitdaging. Nu worden het twee maanden.

Twee maanden vakantie, wie heeft dat eigenlijk uitgevonden zeg. Moest ik al mijn vakantiedagen opnemen en de wederhelft al de zijne, dan zouden we er komen. Maar wat dan met de paasvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie, herfstvakantie,…? Om van ziekte nog maar te zwijgen. En eigenlijk vind ik ook dat vakantie ook dient om samen met het hele gezin iets te doen en meer moet zijn dan enkel functionele kinderopvang. Je bent toch nog een koppel ook.

En dus heb ik twee papieren gemaakt, eentje voor juli, eentje voor augustus. En wordt het nu de uitdaging om die dag per dag te gaan invullen. Op vrijdag en in het weekend ben ik thuis, dus dat geeft nog 34 vakjes om in te vullen, feestdagen er al van afgetrokken.

En dus ben ik aan mijn bedelronde begonnen. Welke dagen ziet de meter zitten, welke de peter en tante en waar kan en wil de oma inspringen. Gelukkig hebben we zelf ook twee weken verlof gepland en zullen we daarnaast uiteraard ook zelf nog wel enkele dagen opnemen. Maar de rest zal opvang worden. En het is gelukkig een zeer fijne opvang. Maar mijn hart protesteert bij het idee dat hij daar heel erg vaak naartoe zal moeten gaan. Het moet toch nog een klein beetje vakantie blijven ook. Niettemin zullen er daar weken gesleten worden, dat kan nu eenmaal niet anders.

Sportkampen heb ik ook nog bekeken. Maar gezien Zoons afschuw momenteel van onbekende mensen en het feit dat hij ten slotte nog maar 3,5 is wil ik daarin niks forceren. Het moet tenslotte plezant blijven. Dus geen kampjes dit jaar.