Bakken

Ik ben bepaald geen keukenprinses, maar bakken, man wat doe ik dat graag… Ik ben nu enkele weken bezig en ziehier mijn baksels:

  • Elke week 1 of meer broden. Voorlopig nog steeds met meel van Aveve maar ik kijk er wel naar uit om van scratch te beginnen met meel van een molen. Iemand goeie receptjes daarvoor trouwens? Mijn favoriet tot hiertoe is duidelijk het volkoren speltmeel waar ik dan graag een gebroken lijnzaad aan toevoeg. Superlekker brood. Ook het roggebrood viel in de smaak. Het granen- en pittenbrood ook maar ondertussen heb ik gewoon zelf doosjes met granen en pitten in huis die ik naar eigen smaak aan elk brood toevoeg.
  • Brownies. De eerste keer te lang gebakken maar de tweede keer al een pak beter. Al is er nog ruimte voor verbetering of het ultieme recept. Voorlopig gebruik ik eentje van ons kookboek dat online staat. Ik heb een fijn recept gevonden voor gezonde brownies met dadels en noten maar met kleine kindjes in huis mijd ik de noten liever nog even.
  • Appelhoningcake volgens Jeroen Meus: het resultaat was aan de brokkelige kant en de honing smaakte niet echt door maar ik vond het wel lekker.
  • Banaanchocoladecake volgens dit recept. Mijn beste baksel tot nu toe. Perfect gelukt al zeg ik het zelf! 

Wat is jullie bron van eenvoudige maar toch superlekkere baksels?