Brownies

Brood bakken is ondertussen al een wekelijkse gewoonte geworden. De eerste zak meel is bijna leeg en we hebben alvast twee nieuwe aangeschaft in de Aveve (spelt en rogge en een doosje pompoenpitten om er zelf bij te zwieren). Vrijdag had ik zin in een nieuwe uitdaging en besloot ik brownies te bakken.

Het was de allereerste keer dat ik me aan zoiets waagde. Compleet out of the blue dus, zonder enige ervaring whatsoever. Thuis werd er vroeger nooit gebakken, mijn mama was bepaald geen keukenprinses om het voorzichtig uit te drukken…

Beginnen deed ik bij Google, op zoek naar een recept. Het eenvoudigste bleek dat van Ons Kookboek. Met de iPhone in de hand ging ik aan de slag met chocolade, eitjes, suiker en boter. Ik vond het zalig om te doen. Ontspannend. Zelf iets kunnen maken. Met mijn handen bezig zijn en mijn hoofd zalig leeg.

Het resultaat was behoorlijk zwaar, maar best lekker. Al bleek het de dag nadien helaas wel uitgedroogd en vrij hard. Ik vermoed omdat ik de brownies te lang in de oven heb laten zitten. Onzeker over hoe het resultaat er hoorde uit te zien heb ik ze maar liefst 5 minuten extra laten bakken… Dat krijg je dan zonder enige ervaring, natuurlijk…

Tips voor goeie receptjes bij deze altijd welkom!

brownie.jpg

Een gedachte over “Brownies

  1. Toen ik lang geleden bakte, prikte ik altijd eens met een mes in de cake of in de brownies en als je het mes er uithaalt zonder dat er iets aankleeft dan had je cake lang genoeg gebakken.

    Like

Reacties zijn gesloten.