L’or Espresso

Ik werd uitgekozen door The Insiders om L’or Espresso te testen. Dit nieuw product richt zich op de eigenaars van een Nespresso machine. De capsules zouden 100% compatibel moeten zijn maar in tegenstelling tot Nespresso gewoon in de supermarkt te verkrijgen.

In het pakket dat ik ontving zaten 5 varieteiten koffie; 1 ristretto, 1 espresso en 3 lungo’s. Verschillende sterktes en accenten. Dit is maar een greep uit het volledige gamma van L’or (van Douwe Egberts). Wat mij meteen opviel is het accent op Lungo. Nespresso heeft vooral een zeer ruim aanbod aan espresso capsules met daarnaast een stuk of 4 soorten Lungo. Wat niet onlogisch is aangezien het gaat om een espresso-apparaat en espresso koffie. Douwe Egberts komt van de klassieke koffiemarkt en lijkt dit ook door te trekken in zijn capsule-aanbod. Het lijkt mij een pak klassieker van aanpak, met dus de nadruk op de grotere tas koffie eerder dan op de kleine shot, al zijn die zeker ook vertegenwoordigd in het aanbod.

De voordelen lijken me voorlopig vooral de beschikbaarheid in de supermarkt voor mensen die geen Nespresso boetiek in de buurt hebben. Zelf hebben we dat wel in Gent en ik hou wel van de sfeer daar, het mooie interieur, het luxueuze gevoel, het gratis kopje koffie, de nieuwe machines van nabij keuren,… Qua prijs is het verschil zo’n 4 cent per kopje, aan u om uit te maken of dat de moeite is.

Ik kreeg daarbovenop nog eens 5 doosjes om uit te delen aan familie en vrienden en die vlogen in elk geval al de deur uit.

Mijn smaakervaringen ga ik op een later moment neerpennen aangezien ik nu nog niet alles heb kunnen proeven. Op het eerste zicht vind ik de smaken traditioneler en meer aanleunend bij ‘gewone koffie’ dan Nespresso. Maar daarover dus later meer.

Ik ben in elk geval supertevreden met mijn testpakket. Ik ben een echte koffiegenieter. Ik drink geen sloten maar 1 kopje per dag en dat kopje is een echt moment van zelfverwennerij. Even tot rust komen, genieten, een chocolaatje erbij. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om te kijken naar de verschillende smaken, geuren, de kleur terwijl de koffie doorloopt, …

IMG_2178.JPG

2 gedachten over “L’or Espresso

  1. Ik ben ook een van de gelukkigen die mag testen. Ik vind de smaken heel aangenaam en inderdaad sluiten deze beter aan bij de eerder ‘gewone’ koffies dan bij de specialekes die nespresso aanbiedt (bv met munt of hazelnoot). Ik blijf wel moeite hebben om mijn testpubliek ervan te overtuigen dat deze capsules perfect ook kunnen gebruikt in een nespressomachine zonder schade aan het apparaat (op lange termijn).

    Like

  2. Het voelt ook raar aan, die plastic capsules als je de alumninium gewend bent, vind ik. Al heb ik er zelf wel vertrouwen in.
    Ik vind de meeste wel wat slapjes. Bijv die zachte lungo, sterkte 5, die heeft mijn man gewoon weggegoten wegens afwaswater. En zelfs de pittige sterkte 8 is maar net straf genoeg. Ik ben dan ook een enorme fan van de speciallekes van Nespresso vrees ik.
    Maar we gaan nog wat uitgebreider testen 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.