Stakingen

De school staakt. De NMBS staakt. Maar ik moet wel op mijn werk zijn (permanentie), thuiswerk is geen optie. Carpoolen bleek ook geen optie omdat de collega’s te vroeg vertrokken en ik dus geen opvang heb. Gelukkig kon ik meerijden met de wederhelft, met een omweg langs de schoonouders naar Brussel. Het is een hele (tijdrovende) tocht maar we zijn er wel geraakt.

Volgende week moet ik weer in Brussel zijn omdat het opleiding is dus wordt het weer zoeken naar een oplossing en de week nadien ook want dan is de school weer gesloten.

Maar ik heb wel sympathie voor (delen van) de redenen van de stakers hoor. Ik jaag me er niet in op. Ik geloof echter ook niet dat het iets zal uithalen. Maar dan hebben ze hun gedacht eens kunnen zeggen en dat lucht op I guess. Maar na 15 december mag het wel eens gedaan zijn. Want de stakingen zorgen voor behoorlijk veel extra stress/autokilometers/geregel in een sowieso al druk bevraagd gezin… Gelukkig kan de wederhelft zijn mama trouwens opvangen, want anders had ik echt alleen maar verlof kunnen opnemen en dat is op voor dit jaar.