Draaimolentje

Vorig jaar tijdens de Gentse Feesten zat Zoon graag op de draaimolen. Hij was toen anderhalf en de eerste keren was hij wat onder de indruk maar algauw wou hij er niet meer af.

En dus kocht de wederhelft dit jaar ineens 8 kaartjes, zodat hij elke avond dat we er waren een keer of 2 kon gaan. 

Tot meneertje na het 3 seconden tijdens het eerste ritje besloot dat hij bang was en zich gelijk een klein aapje aan papa vastklemde. En we hem de daaropvolgende dagen met geen stokken nog op die draaimolen kregen. Hij wou graag op de botsauto’s, op dat groot zwaaiding dat bijna overkop gaat en op de autootjes met Bumba-muziek (valsspelers!), maar niet op de draaimolen.

Zelfs een week vakantie aan zee kon de angst niet uit zijn geheugen wissen. Toen we gisteren terugkeerden met onze 7 kaartjes naar de draaimolen sloeg hij volledig in paniek.

Moraal van het verhaal: denk nooit dat je het gedrag van je peuter kan inschatten en koop nooit zomaar kaartjes voor een attractie.

Gelukkig wou hij wél eendjes vissen en koos hij als prijs resoluut voor een trompet waarmee hij prompt applaus en aanmoedigingen oogste op de Feesten gisterenavond… En was hij niet weg te slaan bij de grijpers en de bakken met pluchkes… En vond hij de show van Kaatje de max.