Sardinia

Begin mei trokken we met ons viertjes een week naar het mooie Sardinia. Vliegen deden we met Ryanair en via de site Eva Sardinia huurden we een appartement in de Borgo Monte Sixeri, bij de grootste olijfolieproducent van het eiland. We logeerden bovenop een heuvel in het 60 hectaren grote domein. Het was er superrustig, verspreid op de top van de heuvel liggen 12 appartementjes en 2 huisjes, tussen mooi aangelegd groen, barbeque plekjes, een kleine speeltuin en twee zwembaden. Vanop ons terras zagen de de zon ondergaan in de baai in de verte. Nu in het laagseizoen waren er maar weinig andere gasten en hadden we het zwembad meestal voor onszelf. Al speelde Zoon soms ook met een Duits jongetje of een meisje uit Londen.
Deze locatie ervaarden wij als ideaal. Superlieve eigenaars, een groot domein waar kinderen vrij ongestoord kunnen rondhossen maar waar je toch geen Centerparcsgevoel hebt. Een lekker restaurant op het domein en een boerderij met ezeltjes, kippen en varkens. Elke ochtend vers brood en verse eitjes aan de receptie als je dat wenst. Alles op 10 minuutjes rijden.

Het domein ligt op een kwartier van de luchthaven van Alghero, op 5 minuten van het strand en op 10 minuutjes van de oude, ommuurde stad Alghero, met zijn verkeersvrije middeleeuwse straten en stegen. Daar brachten we de meeste tijd door. Alghero is vrij toeristisch maar ook echt ontzettend mooi en zo buiten het hoogseizoen was het vooral gezellig (ik kan me voorstellen dat het in augustus eerder hels aanvoelt tussen al het volk). We gingen er lekker eten, aten elke dag onze gelato, koffietje drinken, Zoon laten spelen op de catapulten op de stadsmuren, limoncello drinken van het kraampje net buiten de muren, de vele leuke winkels bekijken,…

Op Sardinie is er best veel te zien, maar door de kleine wegen lag de dichtsbijzijnde andere leuke stad op 45 km rijden, wat meteen 1u15 bleek te zijn en wat we te veel vonden voor hetgeen we er konden uithalen met twee kleine kindjes. Onze uitstappen beperkten zich tot een boottocht naar de Neptunes Cave (leuke boottocht, grot viel tegen door de vele bejaarden, de trage gids in combinatie met een hyperactieve Zoon die niet wou stilstaan) en de verlaten mijnsite van Argentiera die bij nader inzicht nog gewoon bewoond was tussen de ruines in, zeer vreemd.

Moesten de kinderen al wat groter geweest zijn of moesten we er als koppel alleen zijn geweest, hadden we ongetwijfeld nog enkele van de vele archeologische sites gedaan en enkele andere stadjes of eens wat natuur. 

Maar Sardinie is een dikke aanrader. Heel mooi eiland. Ideaal in mei te bezoeken, wanneer het al erg mooi weer is zonder dat je smelt en zonder dat er te veel volk is.

Alleen tijdens de terugreis wachtte ons nog een onaangename verrassing toen onze vlucht geanulleerd bleek en we na lang aanschuiven pas de volgende dag via Milaan terug moesten (5u in Milaan wachten) en de avond zelf nog een hotel in Alghero moesten zoeken. Geen pretje met twee kleine kindjes maar uiteindelijk hebben we het allemaal wel goed doorstaan en verliep het vlot.