Verbouwingen part two

Vrijdagochtend nog eens uitgebreid samengezeten met de aannemer die wonder boven wonder een gaatje had in de planning en morgen al in ons huis zou kunnen beginnen. Dat zorgde weliswaar voor een druk weekend. De derde verdieping moest volledig leeggehaald worden; alles in dozen en naar beneden sleuren, nieuw plekje voor zoeken, alle kasten uit elkaar vijzen en naar beneden, de echt oude rommel naar het containerpark voeren. Gelukkig kregen we een handje hulp van schoonouders en onze reisgezel in de US of A. Oef.

En zo gaat het dus dat we weer gaan verbouwen als ik zwanger ben, het lijkt een goede (?!) gewoonte ondertussen. Tijdens de vorige zwangerschap ons hele huis minus de bovenste verdieping (die als opslagplek gebruikt werd) en nu dus die resterende derde verdieping. Plankenvloer van 100 jaar eruit en vervangen door OSB en laminaat, electriciteit zonder aarding eruit en vervangen, plafonds eruit, nieuw raam, slechte stukken muur herstellen, pleister,…

Mijn pa is de honden al komen ophalen, Zoon kan vrijdag een dag extra naar de crèche (want we waren vergeten dat dat ventje dan ook geen middagdut kan doen als ze boven zijn hoofdje vloeren aan het uitbreken zijn en hij blijft woensdag een dag extra bij oma na een logeerpartij als wij dinsdagavond naar The National gaan dus dat kwam goed uit) en alles raakt zoetjesaan geregeld. Nog een plan tekenen met stopcontacten en lichtpunten vanavond. Na onze vakantie laminaat kiezen etc. We komen er wel. Zodat we eindelijk eens een deftige kinderkamer gaan hebben of zelfs twee. Want de ene kinderkamer die we nu hadden was echt niet zo in orde (vieze tapis plein ook al was hij grondig gekuist, pleister die uit de muren valt, een onstabiele plankenvloer onder de vieze tapis plein,…).

Een gedachte over “Verbouwingen part two

Reacties zijn gesloten.