La Petit Marseillais douche: eerste bevindingen

Ik ben traag in die dingen. Ik wil een paar keer kunnen douchen met een bepaald product eer ik het volgende uittest. En soms gebruik ik geen douchegel, kwestie dat zo’n dingen een aanslag op je huid kunnen zijn. Ik las onlangs dat je als zwangere vrouw best ver weg blijft van shampoo en cosmetica, een onderzoek dat meteen weer wat in twijfel werd getrokken wegens extreem, maar je weet wat ik bedoel, in sommige producten zit effectief teveel chemische rommel.

Gelukkig profileert het product dat ik van The Insiders mag testen zich als natuurlijk. Maar wanneer die claim komt van een multinational ben ik toch altijd een tikje kritisch. Een blik op de samenstelling leert dat er vanalles inzit, een pak meer dan bijvoorbeeld in de Sanex Zero die zich dan ook profileert als enkel het hoogst noodzakelijke bevattend en in een flesje Body Shop dat ik nog heb liggen. In elk geval blijken de douchegels van La Petit Marseillais geen parabenen te bevatten en dan is toch al een belangrijk punt. 

Wel bevatten ze natuurlijke olie en dat voel je ook. De textuur van de creme is ultraromig en voelt echt als zijde op je huid en dat is wel iets waar ik gevoelig voor ben.

 

Ik ben gestart met de oranjebloesemgeur, eentje uit grootmoederstijd. Een heel andere ervaring dan de moderne douchegels, maar ik kan het wel smaken. Doet me denken aan de provence, geeft meteen een heel eerlijk en natuurlijk gevoel en ik ruik het ook best wel graag. Echt zwaar schuimen doet het goedje niet maar zoals gezegd voelt je huid terwijl je je inzeept wel aan alsof het bodylotion is en geen douchegel. Het is wel geen zwaar doordringende geur die blijft hangen, subtiliteit is hier het sleutelwoord. Niet slecht, maar niet iets dat ik zelf zou kopen, daarvoor is het toch een tikje te gewoontjes.

Wel absoluut het kopen waard vind ik de amandelgeur. Opnieuw die zalige, rijke textuur en ook een bergje schuim deze keer. En dan die geur. Man man. Ik ging mijn wederhelft gewoon afsnuffelen toen hij onder de douche stond. Dit is echt een perfecte geur, rijk, doet me denken aan lekker eten of snoep uit mijn kindertijd.