Kidsfree weekend

Een peuter- en hondenvrij weekend…

Een echt weekend (met overnachting) of een dagtripje? Het werd het dagtripje en af en toe hebben we ons dat wel beklaagd. Als je elders overnacht, ben je toch net iets meer ‘weg’, zowel mentaal als fysiek dan. Langs de andere kant hebben we zondag toerist gespeeld in eigen stad en eerlijk gezegd was dat ook heel leuk.

Maar eerst zaterdag, een dagje Antwerpen. Véél geshopt. Ik ging vooral geen zwangerschapskleren kopen wegens heb er geen nodig maar ik kan Fragile nooit links laten liggen en liet me toch weer verleiden tot een kleedje en truitje. Hier en daar nog wat ander zwangerschapsgerief en dan nog een ‘normaal’ tshirt en trui in de Allsaints in de Kammenstraat. Niet goedkoop, maar leuk gerief.

Naast shoppen bestond ons weekendje achteraf gezien vooral uit eten en drinken. Eerst een lekkere lunch in Spaghettiworld gevolgd door koffie en de beste cupcakes die ik ooit heb gegeten.

cupcake.jpg

 

’s Avonds terug naar Gent voor een snelle hap thuis en op naar StudioSkoop voor The Great Gatsby. Ik wou die film echt zien en heb er ook enorm van genoten, de wederhelft helaas iets minder. En ben maar een heel klein beetje in slaap gevallen op het einde, wat tegenwoordig wil zeggen dat het echt een heel straffe film was…

Vlak voor de film dus even een dipje, terug thuis, regen, geen gezellig hotel, een leeg huis, wat deden we hier eigenlijk? Maar de film maakte eigenlijk meteen weer veel goed.

Zondag dan uitslapen. Wat een luxe. Man man man… Geen zagende honden, geen Zoon die om 6u de dingen wil groeten, de max… We hadden zaterdag naar Julie’s House gebeld om te reserveren voor het ontbijt maar het zat daar al helemaal vol voor zondagochtend (hallucinant, ok, het is daar niet groot maar toch ?!??). Gelukkig vond de wederhelft na lang zoeken door de talrijke opties Faja Lobi, waar je voor amper 9€ een heel redelijk warm ontbijtje krijgt (sap, koffie, ei, brood, croissant, diverse soorten beleg, yoghurt en fruit).

Helemaal volgeboeft struinden we door een zonnig Gent, toerist in eigen stad, langs alle pittoresje stukjes. Een tafel op een terras bemachtigen was geen sinecure, maar tegen een uur of 2 in de namiddag bemachtigden we dan toch een tafeltje in de zon bij het Dagelijks Brood. Zoals ik al zei, véél aan tafel gezeten en lekker decadent eten en drinken…