Page

Van Flagstaff naar Page zou maar een kleine rit zijn, slechts twee uur. Dat was echter buiten een landslide gerekend die een stuk highway had meegenomen en het gebrek aan wegen ginder dat neerkwam op een omleiding van een dik uur. Langs vrij kleine baantjes door Indianengebied. De ene ‘trading post’ na de andere die zichzelf adverteerde als geweldig en must see en de beste deals te doen, maar de nederzettingen in kwestie waren vooral piepklein, de winkelstalletjes verlaten en meer een trailerpark in het hol van pluto tussen het stof en de miserie dan iets anders. Ten lange leste arriveerdem we dan toch in Page maar anderhalf uur te vroeg en we mochten niet inchecken.

Page werd maar in 1957 gesticht om een dam op Lake Powell te bouwen en is weinig meer dan een verzameling hotels voor toeristen van Lake Powell, de grand canyon, de horseshoe bend en wat andere lokale natuurpracht.

We belandden in een sports bar waar er niks veggie op de kaart stond maar ze uiteindelijk wel iets konden fixen (quesedilla’s). Daarna mochten we dan toch op onze kamers.

De volgende ochtend gingen we op begeleide tocht, met een monsterlijke 4×4 een dirt road op naar Antelope Canyon, beheerd en enkel bezoekbaar met een Navajo gids. Ik had slechte dingen gelezen over die gidsen maar de onze was eigenlijk een supertoffe peer die ons hielp om de beste foto’s te maken.

DSC03647.jpg

Zelfs Zoon keek zijn ogen uit vanop papa’s rug.

Echt een zware aanrader als je ooit langs Page zou passeren. Ook heel mooi en op voorhand totaal niets van verwacht is daar trouwens de horseshoe bend. Een soort minimini Grand Canyon. Maar net omdat het veel kleiner is en simpeler precies ook beter te bevatten en meer van te genieten. Je kan tot aan de rand wandelen en hebt dan echt een indrukwekkend zicht op de rivier die beneden een bocht maakt.

DSC03629.JPG

 

 

Advertenties